Klik Jommm

Friday, August 15, 2014

Anugerah Terhebat

Salam,

Eh aku berjaya update lagi hari ni..wakaka..takde apa pun nak cerita, dah lama ku pikirkan, nak cerita ke idok ke tunggu dulu ke cerita je ke rahsia dulu ke bagitau je ke..eh banyak sangat "ke" kau kan. 

Alhamdulillah Aish dah 2 tahun 4 bulan, setiap kali tengok Aish aku selalu cakap dengan En. Syg, anak adalah achievement terhebat dalam hidup aku, lebih hebat dari aku dapat degree, lebih hebat dari aku jatuh cinta dan kahwin dengan suami sendiri, lebih hebat dari aku dapat kerja dengan gaji yang aku puas hati, lebih hebat dari segala-gala yang aku ada dan capai dalam dunia ni, senang cerita terhebatest la..kuakakaka. 

Betul, aku rasa semua emak pun akan rasa apa yang aku rasa. Mau tak hebat, sebab aku berjaya menahan pening loya sakit pinggang, bangun kencing malam berkali-kali, bawak perut berat sampai 38 minggu 5 hari. Mau tak hebat, aku yang paling takut sakit ni berjaya melahirkan Aish dengan kesakitan yang paling hebat sekali dari pukul 2 pagi sampai 12.30 tengahari. Mau tak hebat, pantang dengan keadaan stress sebab Aish jaundice hampir 2 bulan, menangis aje kerja aku sebab tengok tangan and kaki kecik tu asyik kena cucuk je. Senang cerita kita emak yang hebat jugak ye dok.

Di sebabkan itu kitaorang decide untuk mencapai kehebatan untuk kali kedua..eh apa ayat aku ni..kahkah. Alaa senang cerita kitaorang decide untuk menambah ahli keluarga sebab memang kitaorang plan bila Aish dah 2 tahun lebih sikit je, aku nak pregnant semula, kalau boleh nak next baby lahir on April jugak masa Aish genap 3 tahun nanti.



Our one and only greatest achievement at the moment

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Alhamdulillah lebih cepat dari yang di plan





Sudah ku bagitau di Insta beberapa minggu lepas (haaa tulah sapa suruh tak follow, kan dah lambat korang tau) haha bajet retis sangat semua org nak follow insta ko, EDD 22 March 2015, cepat beberapa hari dari birthday Aish on 09 April, alhamdulillah rezeki awal namanya tu..hehe.

So sekarang dalam fasa mabuk kepayang, and this time sama je simptomnya macam Aish dulu, loya dan pening sepanjang hari, mulut pahit, perut sebu, lapar memanjang, seriusly sikit masa lagi idom ahkak macam serombong kapal..kuakakaka sebab banyak makan and idomku bakal mengembang bak juara gitu. Tapi yang tak best sikit kali ni mukaku teruk gilaaaaaaaaa, naik bintik2 and jerawat kecik2 tu, nak jumpa orang pun malu, masa Aish dulu kulit lawoooo je, jerawat pun xdop, xpelah dugaan idop namanya..hihihi.

Aku ni pesen kalau mengandung, instinct tu kuat sikit, sama je macam Aish dulu, period belum due tapi aku dah tau aku pregnant, kali ni pun macam tu jugak, beberapa minggu sebelum test upt dah cakap dengan suami "saya rasa saya pregnant la" ayat yang sama ku ulang-ulang 80 kali sampai suami ku cakap dia rasa berdebar-debar..hahaha ngada sangat ko tau bang, sebab suamiku tu memang dah tak sabar nak menambah baby, saje je ku tahankan jebat dulu.

Aku dah tak sabar nak test UPT tapi suami ku tak kasi, dia suruh tunggu sampai delay period dulu. so lepas 2 hari delay baru aku test, masa test tu kiranya aku dah 4 minggu 2 hari la kan, positive je senyum lebar cik abang..suke lettewww. Aku tau pun masa bulan puasa hari tu, sempatlah tinggal 5 hari puasa sebab mabuk kepayang dah datang..hihi. Sekarang dah 8 minggu, tapi belum gi scan lagi, weekend ni nak pergi. 

Doakan aku dan baby ye, moga mudah semuanya sampai melahirkan. Seriusly aku tak kisah pun anak aku boy or girl, sebab doa aku selalu moga anak aku sempurna akal dan fizikalnya, panjang umurnya, berkat hidupnya, anak yang berilmu dan beramal soleh, itu lebih dari cukup bagi aku, kalau dapat boy merasalah aku tua nanti ada 2 anak teruna, fuhh cool je rasanya, kalau girl, adalah teman mommy shopping, pun cool jugak..hahahaha, dalam tak kisah tu pun tak sabar jugak nak tau gender baby kot..hehehe, be good ye baby, weekend ni mommy gi telek awak. Doakan jugak kali ni aku berjaya menjadi emak terhebat buat kali kedua..kikiki kena hebat ganda 2 sebab dah ada 2 anak, tahap kelam kabut of course meningkat nanti nak handle 2 orang anak, bak kata Mommycha londeh penda..kakaka. Oklah bye!! nak layan mabuk kepayang balik ni, berejam kot aku taip entry ni.



14 comments:

  1. Tahniah kak rin.. :P
    Blueeekkkkk...

    ReplyDelete
  2. wahhhh..tahniah erin....n take care ok...happy sangat dengar berita nie...:D

    ReplyDelete
  3. oooo maknanya haritu betul lah tekaan aku kak! tahniah kak! leader baby 2015 lah ni! hehehe

    ReplyDelete
  4. congratz!..post yg lepas komen kate ingtkan preganant..rpe2nye memang pregnant! hehe

    ReplyDelete
  5. Hehe..walaupun hari tu tekaan salah sbb ingat dj 5 bln tgk perut..tp tak sangka ada jugak dah isinya..
    Tahniah sis erin

    ReplyDelete
  6. tahniah... and t.care erin...

    ReplyDelete
  7. tahniah erin...patutla tengok gambar raya tue rasa macam something jer....tengok perut macam lain jer rupanya2 memang betul la ada isi...

    ReplyDelete
  8. alhmdlh.. xlme ag ad kwn la abg aish.. smge k.erin n bby slmt sumenyer ;)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. rezeki... tahniah... :)

    ReplyDelete
  10. yay!! geng preggy no.2! x jauh ngn kita la date nye.. :)

    ReplyDelete
  11. tahniah erin! doakan saya pulak haha

    ReplyDelete