Klik Jommm

Wednesday, December 31, 2014

Autumnz Steriliser dan Warmer (READY STOCK)

Salam,

READY STOK YE, READY STOCK!!



 Set Steriliser dan Home and Car Warmer (Lilac)


SENARAI HARGA (tidak termasuk pos)

1) Set Combo Electric Steam Steriliser and Home and Car Warmer (Lilac): RM168.00

2) Electric Steam Steriliser (Lilac): RM100.00

3) Home and Car Bottle Warmer (Lilac): RM78.00


SENARAI HARGA POS

1) Set Combo:
RM18.00 (CityLink Courier, 1-3 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)
RM10.00 (pos domestik, Pos Malaysia, 4-5 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)

2) Electric Steam Steriliser sahaja:
RM18.00 (CityLink Courier, 1-3 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)
RM8.00 (pos domestik, Pos Malaysia, 4-5 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)

3) Home and Car Warmer sahaja: RM8.00 (poslaju)


BERMINAT??

Whatsapp/Telegram: 0162305024 (Erin) atau Like Page Gobok Mommy and Baby

Ok, bye!!

Thursday, October 30, 2014

PROMO AUTUMNZ BREASTPUMP DI GOBOK MOMMY & BABY

Salam,

PREORDER: 

PREORDER NOV AKAN CLOSE PADA 3 NOVEMBER 14 DAN BARANG AKAN DI POS PADA PERTENGAHAN NOV.

Ada promo besar-besaran ni, kalau berminat sila PM/Whatsapp/Tele 0162305024 (Erin) atau Like Page Gobok Mommy & Baby



Autumnz - JOY Manual Breast Pump *BPA FREE*

RETAIL PRICE: RM 109.90
GMB PRICE: RM 91.00



A practical and effective breast pump for nursing mothers on-the-go, Autumnz JOY Manual Breast Pump is an excellent choice.

Featuring adjustable dual suction levels (Stimulation & Pumping levels), Autumnz JOY Manual Breast Pump is designed to mimic baby's natural suckling rhythm and encourage natural milk let-down, thus helping to express more milk gently and efficiently. Designed to provide maximum comfort through all phases of breastfeeding, Autumnz JOY Manual Breast Pump features the following:

Dual Suction Levels : 'stimulation' & 'pumping' stages for effective & efficient pumping

Ergonomic Design : Comfortable and easy to operate

Ultrasoft Silicone Breast Shield Massager - For optimum comfort while expressing

Light, Compact & Portable : For convenient use at home or on the go

BPA Free : All parts that touch breast milk are BPA Free

User Friendly: easy to assemble, use and clean

Happy Breastfeeding!





Autumnz - BLISS Convertible Single Electric/Manual 

Breastpump (Convertible to a manual pump!)



RETAIL PRICE: RM359.00



GMB PROMO PRICE: 180.00

FREE Power Bank Cable (can be used with Power Bank as an alternative power source)

Autumnz BLISS Single Electric Breastpump comes with the following features:

2-Stage Pumping (T1 & T2) : 'stimulation' & 'pumping' stages for effective & efficient pumping

Anti Backflow Device : To prevent milk contamination

Convertible - Can be converted to a manual pump by attaching a manual knob (provided FREE in the pack)

Multi Suction Levels : 5 suction levels to choose from

LCD Display - informative time display for user

Dual Power Source : main electric power or batteries (FREE built-in battery casing)

Bottle Adaptor - Free 2 bottle adaptors so can pump into wide neck or standard neck bottles

Ultrasoft Silicone Massage Breast Shield : with comfortable massage bubbles design

Light, Compact & Portable : only 250g and with quiet motor unit

User Friendly: easy to assemble, use and clean

Autumnz BLISS Single Electric Breastpump comes with 2-Stage Pumping to mimic baby's natural suckling pattern.

What is 2-Stage Pumping?

While breastfeeding, babies suck in 2 very clear stages:

- fast and light sucking to start your milk flowing

- slower and deeper sucking to get as much milk as quickly as possible

Autumnz BLISS Single Electric Breastpump has the following 2-Stage pumping ability to encourage higher level of milk production:

Stage 1 – Stimulation Stage (Suction 1,2,) – short & fast rhythm with lighter suction to activate milk letdown

Stage 2 – Pumping Stage (Suction 3, 4, 5) - slower rhythm with deeper suction to encourage maximum milk flow

The combination of these 2 stages will produce quicker let down and encourage milk flow.

Happy Breastfeeding!

*Comes with 1 year warranty period*




Autumnz - PASSION Convertible Double Electric/Manual 


Breastpump (Convertible to a manual pump!)


RETAIL PRICE: RM499.00



GMB PROMO PRICE: RM290.00

FREE Power Bank Cable (can be used with Power Bank as an alternative power source)

Autumnz PASSION Double Electric Breastpump comes with the following features:

2-Stage Pumping : 'stimulation' & 'pumping' stages for effective & efficient pumping

Anti Backflow Device : To prevent milk contamination

Convertible - Can be converted to a manual pump by attaching a manual knob (provided FREE in the pack)

Multi Suction Levels : 9 suction levels to choose from

4 Pumping Modes - Single Left, Single Right, Double Simultaneous and Double Alternate

2 Independent Motors and Valves : optimum suction & performance

LCD Display - informative time display for user

Touch Screen Panel - flexible and user-friendly touch screen for ease of use

Dual Power Source : main electric power or batteries (FREE built in battery casing)



PROMO BREASTPUMP PACKAGE!!






AUTUMNZ BLISS SINGLE ELECTRIC BREASTPUMP PACKAGE

RETAIL PRICE: RM467.70

GMB PROMO PRICE: RM260.00







AUTUMNZ PASSION DOUBLE ELECTRIC BREASTPUMP PACKAGE


RETAIL PRICE: RM607.70


GMB PROMO PRICE: RM375.00






Tuesday, October 28, 2014

Buku Pink Kiteww

Salam,

Amboi ngada sangat tu nak kite jadi kiteww, alaaa sekali sekala bior laaa..husband kitew pantang betul kalau kitew cakap bior laa, dia kata tu perkataan melawan tu, amboiii sangat dia tuuu, orang pahang memang begini bang, suka cakap bior la, kasar dimulut je orang pahang ni, tapi lembut di hati..tak gitu orang2 pahang..hahahaha



Buku pink kedua, moga ada rezeki boleh buat untuk kali ketiga pulak nanti..ehemmss

Kali ni aku buat check up kat private and insyaallah bersalin pun kat private jugak, tapi aku suka nak buat buku pink dulu, ye lah mana tau sok-sok kot nak sambung checkup or bersalin kat government kan, at least aku dah ada buku pink, yakin sikit nak hulur buku tu, lagipun buku pink ni kan detail sikit, dan sebenarnya pun aku lagi suka checkup kat KK, detail sangat berbanding private, tapi bila dah ada anak ni, dah tak larat kot nak tunggu lama-lama kat KK pulak kalau check up kat KK Seksyen 7 nun, orang berbulus2, masa Aish dulu aku checkup kat KK Serendah kat Rawang nun, orang pun tak ramai sangat, tapi dah ada Aish ni larat ke aku nak bangun pepagi buta hantar dia ke rumah babysitter lepas tu rush dari Shah Alam ke Rawang untuk checkup, memang tak sanggup la, dulu single mingle bawak perut je, boleh la kan. So suami cakap gi private je la senang, baiklah saya menurut perintah.

Masa buat buku pink ni aku dah 3 bulan++, benda yang paling aku takutkan adalah masa ambik darah, a'ah serius aku ni penakut, tapi disebabkan ni experience kedua takdelah aku nangis macam masa Aish dulu..kahkah, bengong betul, siap nangis depan bilik nurse tu sebab takut gileee. Kali ni debor-debor sikit je..otai kata ko..kahkah, sok anak ketiga aku dah boleh senyum simpul kot..mihihi.



Kiri buku baru, kanan buku masa pregnantkan Aish dulu, dah rupa belacan.

Insyaallah due date second baby ni on 22 Mac 15, so sekarang aku dah 19 minggu dan alhamdulillah baby membesar ikut minggu, last week dah scan kali ketiga dan gender pun dah nampak, tunggu next month kita detail scan baru aku yakin nak beli barang, moga sihat dan sempurnalah anak aku ni hendaknya. Korang rasa anak aku boy ke girl?? Oklah, bye!


Friday, October 17, 2014

Berhenti Berbuai

Salam,

Selamat Hari Jumaat, sekejap betul aku rasa minggu ni, tup-tup dah Jumaat and of courselah happy kan..hahahaha, ada orang tak happy bila dah hari Jumaat?? Pelik ni..keskes. Ni nak cerita pasal anak bujangku nan seorang tu, masa pregnantkan Aish dulu aku dah bersemangat waja dengan slogan NO PACIFIER AND NO BUAI, eh aku rasa kebanyakan emak2 first time ni memang itula slogannya, yelah tak pernah ada anak, so ko tak tau peel seorang anak ni macamana, mampu ke idok ko nak handle dia tanpa buai dan puting, so semangat untuk tidak memutingkan dan membuaikan anak tu memang membara-bara la kan, lagipun sebenarnya doktor dan nurse sendiri pun tak galakkan kita ajar anak berbuai dan berputing dan aku tak nafikan seeloknya kalau anak ko ok, janganlah ko ajar dia berputing and berbuai segala, sok kalau dia dah addicted, haaa jenuh ko nak berentikan dia.

Aish dari hari pertama dia lahir alhamdulillah, dia jenis tidur malam dan berjaga siang, so takdelah aku ni sengguk-sengguk tetengah malam duk meneman baby berjaga, tapi dia kerap bangun malam untuk menyusu, biasalah baby kan kuat menyusu nak pulak baby boy, dia takde keje lain, ituuuuuu je dia ingat..hahahaha.

Tapi..tapi..tapi, dia adalah sangat dan teramat susah tidur siang, ko tepuk-tepuk, dodoi-dodoi dia sampai berasap tangan, once ko berenti je dan pergi ke tempat lain, auto dia terjaga dan menangis, tak sampai seminit pun ko tinggal tau, so waktu siang aku adalah caca marba, terkejor-kejor nak makan, kadang makan sambil meriba dia yang menangis, tercekik-cekik ku rasa, kadang ku makan biskut kering je, tak sempat nak tinggal, pergi basuh beras pun tak boleh, kalau ko sibuk nak buat kerja, maka satu hari lah dia berjaga dan tak tidur dan menangis. Pernah masa balik rumah sendiri kejap duduk berdua dengan Aish (masa tu tengah cuti bersalin lagi), aku sakit perut gile nak gi toilet, baru ku tinggal kejap, dia dah terjaga dan menangis..waaaaaa, tahanlah hajat besor aku tu sampai la suami ku balik kerja malam tu, dari pagi membawak ke malam mengemut2 aku ni, sabooooo je la ko ni nakkkk.

Kitaorang start hantar Aish ke rumah pengasuh masa Aish dah 5 bulan, sebelum tu mertua aku yang jaga Aish, so memang takde problem sangat la kan kalau dia tak tidur siang, sebab mertua aku sangatlah cermat dan memang tak tinggal Aish, diaorang bergilir-gilir jaga, tapi bila dah hantar pengasuh dan dah faham dengan peel anak sendiri, aku pesan je la dengan pengasuh, takpe acik buaikan je la kalau dia takmo tidur, abis takkan aku berkeras takmo buaikan dia, kang tak jadi kerja pulak pengasuh tu duk hadap anak aku, walaupun Aish berbuai kat rumah pengasuh kitaorang tetap tak beli buai untuk Aish kat rumah dan still Aish memang tak tidur siang, weekend memang aku tak buat kerja sangat pun, rumah ku bagaikan hutan Tropika..kuakakaka sebab anak aku takmo tidur. Sampailah Aish 10 bulan barulah kitaorang ada buai kat rumah, tu pun lepas ku rayu2 En. Syg, sebab aku tak tahan dah, aku tak larat mendodoi dan menepuk non stop, aku tak larat tahan lapar malam-malam sampai suami aku balik dan barulah boleh bergilir makan and bergilir mandi dan etc etc etc.

Maka pada usia 10 bulan tiada lagi slogan NO BUAI, ngada sangat ko kan, padan muka 10 bulan hidup ku tak menentu..hahaha over sangat statement aku ni..kahkah. 

First time Aish tidur buai kat rumah sendiri, tetiba aku rasa sunyi, dia tidur sejam lebih tau, tak pernah dia tidur siang selama tu dengan aku, terkagum-kagum dengan kehebatan buai..wakakaka

Itu cerita berbuai, moh cerita macamana nak stopkan dia berbuai pulak, anak-anak buah aku pesen berbuai dari baby lagi, 3 orang anak buah aku memang dah biasa berbuai dari kecik dan sampai satu tahap diaorang sendiri yang reject buai, meronta-ronta taknak tidur berbuai dah..goooddd, tapi Aish tidak ye, kalau tak dapat buai yang buat dia meronta-ronta, pernah sekali kitaorang test pergi bercuti dan tak bawa buai, masa tu Aish dah setahun 10 bulan, kitaorang pergi Teluk Batik, maka satu malam kitaorang tak tidur sebab Aish meratap hiba merindukan buai, menangis la dia sepanjang malam sampai kitaorang terpaksa bawak dia bersiar-siar dalam kereta pukul 3 4 pagi semata nak bagi dia tidur. Lepas tu memang surrender la, kitaorang tak bawa Aish bercuti pun dah sebab serik. Bila Aish dah 2 tahun aku cuba berhentikan dia buai, sehari dua menangis tu biasalah kan, aku dah siap tanggal dan simpan buai sampailah tiba-tiba Aish kena HFMD, dia menangis siang dan malam sebab ulser kan pedih, tak tidur siang malam tau, dengan aku pun tak tidur sekali, Aish nangis, aku pun nangis dan akhirnya aku suruh En. Syg bukakan balik buai, sepanjang malam dia tidur dalam buai walaupun setiap sejam dia terjaga and menangis, tangan aku ni non stop buaikan dia nak bagi dia lena, berhari-hari macam tu sampailah HFMD dia sembuh. Lepas tu melekat balik la kawan tu dengan buai kannn.

Sampailah beberapa minggu lepas kitaorang decide..ok that's it, kita kena berhentikan jugak Aish berbuai, or else sampai bila kan, nak pulak dia dah nak dapat adik ni, memang wajib kitaorang hentikan dia berbuai, so satu malam tu masa dia menangis mintak buai, dan-dan tu jugak En. Syg buka dan simpan buai tu, maka menangis mendayu-dayu la dia kat kaki aku, dah habis pujuk, ku biarkan je dia menangis sampailah dia tertidur sendiri. Sorry Aish, mommy kena tegas kali ni, or else sampai bila kan, dan magicnya satu malam tu je la dia menangis, lepas tu dah ok, alhamdulillah, kitaorang pun tak sangka senang sangat sebenarnya nak berhentikan dia berbuai, cuma kita lah yang kena kental sikit, adalah jugak 2 3 malam lepas tu dia menangis teringat buai tapi tak lama macam malam first tu, sekarang dah senang dia tidur sendiri, tak payah ku tepuk bontot sampai berasap tangan..hehehe











Lepas ni adik pun NO BUAI, hopefully adik Aish nanti jenis senang tidur siang and malam..kikiki, boleh mak ko rehat lebih sikit ye. Oklah, bye!!






Tuesday, September 30, 2014

ANNOUNCEMENT TO NURUL HUDA

Salam,

Nak cari customer Autumnz yang bernama Nurul Huda, saya dah terima payment awak tapi detail awak dah hilang dari hp saya, kalau awak terbaca boleh tak whatsapp 0162305024 or PM saya semula untuk saya pos barang awak, saya tunggu tau, risau bila teringat duit dah dapat tapi barang saya belum boleh pos lagi.

Update: Set combo lilac sudah sold out, set combo biru masih available ye, siapa nak cepat-cepat PM or Whatsapp saya :), set combo lilac akan di restock minggu depan.

TQ

Monday, September 29, 2014

Recycle

Salam,

Hari ni terlupa bawak hp, mati kutu dibuatnya. Pagi tadi tengah 'ikat' Aish kat carseat baru perasan hp tertinggal, tapi idok la aku kose nak manjat 8 tingkat seret si kecik tu semula. Ahhh lantok la tertinggal, nak patah balik bukannya kejap..lama ok, nak dukung si kecik 11kg mau terbersalin pulak kang, nak ku suruh dia jalan sendiri mau pukul 10 pagi baru boleh gerak gi office, jadinya pasrah je lah.

Eh nak tanya, korang buat recycle tak? Aku alhamdulillah dah agak lama jugak buat, dari saje2 jadi seronok la pulak, sekarang pantang nampak barang yang boleh di recycle tak kira kat rumah parents aku atau rumah mertua terus rasa terkemut-kemut nak buang dalam tong sampah, tapi idokla aku larat nak angkut semua barang tu ke rumah aku pulak kan semata nak recycle..hihuuu, jadi terpaksa ku buang semuanya dalam kekemutan..hahahaha ayat gitu pun ada ko ni kannnn.

Alhamdulillah jugak, aku ada suami yang sangat support recycle, yang sama naik mengumpul barang recycle kat rumah aku tu, dan sama naik jugak mengangkut dari tingkat 8 ke tempat recycle setiap minggu. Aku harap sangat moga amalan recycle kitaorang ni dapat aku turunkan ke 5-5 orang anak aku nanti, eh 5 ke?? ;p












                                Bak kata pepatah melentur buluh biarlah dari rebungnya..ye dok :)

Bye!!


Monday, September 15, 2014

Resepi Mudah: Ayam Panggang dengan HappyCall

Salam,

Biasalah orang mengandung, nafsu makan tu jadi luar biasa sikit..eh bukan sikit, jadi luar biasa yang banyak. Aku ni kan, pantang tengok orang upload gambar makanan atau bagi resepi dengan gambar makanan yang sedap..haaa jap lagi teringin aku pun datang, asal nampak je teringin, asal nampak je teringin, parah gini.

Baru ni aku baca blog Fillanie, hehe memang dah lama baca blog dia, resepi yang dia bagi pun simple je, senang ko nak buat, hari tu dia buat ayam panggang, perghhh menggiurkan aku tengok, terus dan-dan tu teringin so weekend baru ni aku suruh En. Syg belikan bahan sebab aku nak buat and ngapp.



Sebab nak makan 3 beranak je, aku buat 4 ketul, tu pun end up Aish taknak makan, Aish sekarang memang tak nak makan, penat aku masak, makannya sesuap, nasib baik dia telan, nasib tak baik dia luahkan balik..aihhh ko ni

First kena make sure ayam tu kering, lepas basuh, aku lap dengan kitchen towel sampai kering.


Lepas dah lap sampai kering, ko sapu butter, ikut suka nak letak banyak mana, agak-agak la ye, jangan terlebih banyak sudah, ni resepi main agak-agak je, aku kalau cuba resepi for the first time, aku akan skema je, ikut je resepi tu, lepas ni baru boleh derhaka.



Lepas dah sapu butter, boleh perap dengan bawang besar sebiji, kicap pekat, kicap manis, madu, sedikit garam, serbuk lada hitam dan serbuk lada putih, dan rupanya akan jadi begini ye. 



Sementara perapkan ayam, aku potong sayur dan lepas tu rebus, aku cuma rebus sayur yang keras-keras je, button mushroom aku ada letak jugak, tapi takyah rebus, sebab jap lagi bila ayam dah hampir masak kita akan letak semua sayur dalam magic pan kita, so rebus pun takyah la lama sangat, kang overcooked pulak.



Takde oven takpe, magic pan kan ada, alaaa lebih kurang oven la jugak ni. Dah settle dengan sayur, baru la start panggang ayam, dalam 25-30 minit, agak-agak la ye, sebab aku pun memang check banyak kali nak pastikan ayam tu betul-betul masak. Senang je nak check, korang cucuk dengan garfu tau, kalau merah tu tak masak la lagi tu.



Ni magic pan aku, aku jual ni tau, sekarang aku kasi harga RM72.00 tak termasuk pos, yang aku jual ni saiz 32cm. Pos ke Semenanjung lebih kurang RM8.00, aku tak pakai poslaju ye, aku pakai ABX :), kalau nak order meh whatsapp 0162305024 atau korang boleh like page aku kat FB Gobok Mommy and Baby.

Gituuuu sempat ko menega ye..hahahaha



Tadaaa...dah siap, sedap tapi tawar sket..hahaha aku takut nak tambah garam banyak-banyak kang masin sangat tak boleh makan la pulak, biar tawar jangan masin ye dok.

Eh satu lagi korang jangan lupa tau, masa ayam tu dah hampir nak masak korang campak sayur-sayuran dalam tu, nanti rasa sayur tu bila dah bercampur dengan kuah ayam, memang sedap.

Serius lepas ni aku nak buat lagi, lepas tu nak derhaka sikit, nak letak sos tiram dengan bawang putih, mesti lagi umpphhh!!.

Oklah tu je, bye!!