Klik Jommm

Wednesday, December 31, 2014

Autumnz-2-in-1 Steriliser/Steamer +Home&Car Warmer Combo (Green)


READY STOCK DI GMB!!




SET COMBO: RM168.00 (TIDAK TERMASUK POS)


POS DOMESTIK: RM14.00 (4-5 HARI BEKERJA)

CITYLINK COURIER: RM18.00 (1-3 HARI BEKERJA)

Autumnz-2-in-1 Steriliser/Steamer +Home&Car Warmer Combo (Green)

Buy 2-in-1 Autumnz Electric Steam Steriliser/Food Steamer + Home & Car Warmer and make huge savings!
Autumnz 2-in1 Electric Steam Steriliser / Food Steamer
Steam Sterilisation
Fast - Contents are sterile and ready to use in 10 minutes
Easy to use - Just add water, load and switch on
Safe - BPA free
Convenient - Contents remain sterile for up to 6 hours if unopened
Effective sterilisation- Based on hospital principle, the intensive heat of the steam eliminates harmful bacteria
Large capacity- Holds up to 12 standard neck bottles or 7 wide neck bottles. Can use double deck for a larger capacity or single deck for a compact capacity.
Steam Cooking
Healthy- Steam cooking helps preserve vitamins and minerals. Excellent to steam baby food (e.g. broccoli, potatoes, carrots, sweet potatoes, etc)
Efficient - Even steam distribution for quicker and efficient results
Warnings:
  • Keep out of reach of children at all times
  • Be warned that the hot water in and the steam from the steriliser can cause severe burns and scalding. Please take precautions at all times.
Autumnz Home & Car Warmer (with a car converter for use in the car)
Convenient - Warms milk & baby food easily at home and in the car
Safe - Heats gently and gradually
Easy to Use - Add water and adjust the settings
Ideal for all types of feeds - For milk & baby food from the freezer, fridge or room temperature
Fits most bottles and baby food jar - wide enough to fit most bottle brands such as Avent, Tommee Tippee, MAM, Dr Browns, etc
Warranty: 1 Year
*Pls read the enclosed User & Safety Guide before using this product*




STERILISER SAHAJA: RM100.00 (TIDAK TERMASUK POS)


POS DOMESTIK: RM9.00 (4-5 HARI BEKERJA)

CITYLINK COURIER: RM17.00 (1-3 HARI BEKERJA)

Autumnz - 2-in-1 Electric Steriliser & Food Steamer (Green)

STEAM STERILISATION
Fast - Contents are sterile and ready to use in 10 minutes
Easy to use - Just add water, load and switch on
Safe - BPA free
Convenient - Contents remain sterile for up to 6 hours if unopened
Effective sterilisation- Based on hospital principle, the intensive heat of the steam eliminates harmful bacteria
Large capacity- Holds up to 12 standard neck bottles or 7 wide neck bottles. Can use double deck for a larger capacity or single deck for a compact capacity.

STEAM COOKING 
Healthy- Steam cooking helps preserve vitamins and minerals. Excellent to steam baby food (e.g. broccoli, potatoes, carrots, sweet potatoes, etc)
Efficient - Even steam distribution for quicker and efficient results
Warnings:
  • Keep out of reach of children at all times
  • Be warned that the hot water in and the steam from the steriliser can cause severe burns and scalding. Please take precautions at all times.
Contents: 1 unit of Autumnz 2-in-1 Electric Steriliser/Food Steamer, 1 unit of Tongs
Warranty: 1 Year
*Pls read the enclosed User & Safety Guide before using this product*



WARMER SAHAJA: RM78.00 (TIDAK TERMASUK POS)


POSLAJU: RM8.00 (1-3 HARI BEKERJA)


Autumnz - Home & Car Bottle Warmer (Green)

Convenient - Warms milk & baby food easily at home and in the car
Safe - Heats gently and gradually
Easy to Use - Add water and adjust the settings
Ideal for all types of feeds - For milk & baby food from the freezer, fridge or room temperature
Fits most bottles and baby food jar - wide enough to fit most bottle brands such as Avent, Tommee Tippee, MAM, Dr Browns, etc
Uses:
40 °C - for warming up milk and keeping warm automatically
70 °C - for warming up baby food
100 °C - for sterilising feeding accessories (e.g. feeding spoons, teethers, teats, screw rings)
Warnings:
  • Do not use warmer when the car is moving
  • Keep out of reach of children at all times
  • Be warned that the hot water in the warmer can cause severe burns and scalding. Please take precautions at all times.
Contents: 1 unit of warmer, 1 unit of car converter, 1 unit of heating bowl & lid
Warranty: 1 Year
*Pls read the enclosed User & Safety Guide before using this product*


BERMINAT??
PM/WHATSAPP/TELE: 0162305024 (ERIN)
OR LIKE PAGE GOBOK MOMMY & BABY





Tuesday, December 30, 2014

PROMO AUTUMNZ BREASTPUMP DI GOBOK MOMMY & BABY

Salam,

PROMO AUTUMNZ BREASTPUMP AKAN BERAKHIR PADA HUJUNG BULAN NI, SIAPA NAK CEPAT ORDER, LEPAS NI HARGA ASAL SEMULA YE, DAH TAKDE PROMO PRICE LAGI

PREORDER: 

PREORDER DISEMBER 2014 AKAN CLOSE PADA 30 DISEMBER 14 DAN BARANG AKAN DI POS SELEWAT-LEWATNYA PERTENGAHAN JANUARI 2015.

Ada promo besar-besaran ni, kalau berminat sila PM/Whatsapp/Tele 0162305024 (Erin) atau Like Page Gobok Mommy & Baby



Autumnz - JOY Manual Breast Pump *BPA FREE*

RETAIL PRICE: RM 109.90

GMB PRICE: RM 91.00



A practical and effective breast pump for nursing mothers on-the-go, Autumnz JOY Manual Breast Pump is an excellent choice.

Featuring adjustable dual suction levels (Stimulation & Pumping levels), Autumnz JOY Manual Breast Pump is designed to mimic baby's natural suckling rhythm and encourage natural milk let-down, thus helping to express more milk gently and efficiently. Designed to provide maximum comfort through all phases of breastfeeding, Autumnz JOY Manual Breast Pump features the following:

Dual Suction Levels : 'stimulation' & 'pumping' stages for effective & efficient pumping

Ergonomic Design : Comfortable and easy to operate

Ultrasoft Silicone Breast Shield Massager - For optimum comfort while expressing

Light, Compact & Portable : For convenient use at home or on the go

BPA Free : All parts that touch breast milk are BPA Free

User Friendly: easy to assemble, use and clean

Happy Breastfeeding!





Autumnz - BLISS Convertible Single Electric/Manual 

Breastpump (Convertible to a manual pump!)




RETAIL PRICE: RM359.00



GMB PROMO PRICE: 180.00

FREE Power Bank Cable (can be used with Power Bank as an alternative power source)

Autumnz BLISS Single Electric Breastpump comes with the following features:

2-Stage Pumping (T1 & T2) : 'stimulation' & 'pumping' stages for effective & efficient pumping

Anti Backflow Device : To prevent milk contamination

Convertible - Can be converted to a manual pump by attaching a manual knob (provided FREE in the pack)

Multi Suction Levels : 5 suction levels to choose from

LCD Display - informative time display for user

Dual Power Source : main electric power or batteries (FREE built-in battery casing)

Bottle Adaptor - Free 2 bottle adaptors so can pump into wide neck or standard neck bottles

Ultrasoft Silicone Massage Breast Shield : with comfortable massage bubbles design

Light, Compact & Portable : only 250g and with quiet motor unit

User Friendly: easy to assemble, use and clean

Autumnz BLISS Single Electric Breastpump comes with 2-Stage Pumping to mimic baby's natural suckling pattern.

What is 2-Stage Pumping?

While breastfeeding, babies suck in 2 very clear stages:

- fast and light sucking to start your milk flowing

- slower and deeper sucking to get as much milk as quickly as possible

Autumnz BLISS Single Electric Breastpump has the following 2-Stage pumping ability to encourage higher level of milk production:

Stage 1 – Stimulation Stage (Suction 1,2,) – short & fast rhythm with lighter suction to activate milk letdown

Stage 2 – Pumping Stage (Suction 3, 4, 5) - slower rhythm with deeper suction to encourage maximum milk flow

The combination of these 2 stages will produce quicker let down and encourage milk flow.

Happy Breastfeeding!

*Comes with 1 year warranty period*




Autumnz - PASSION Convertible Double Electric/Manual 


Breastpump (Convertible to a manual pump!)



RETAIL PRICE: RM499.00



GMB PROMO PRICE: RM290.00

FREE Power Bank Cable (can be used with Power Bank as an alternative power source)

Autumnz PASSION Double Electric Breastpump comes with the following features:

2-Stage Pumping : 'stimulation' & 'pumping' stages for effective & efficient pumping

Anti Backflow Device : To prevent milk contamination

Convertible - Can be converted to a manual pump by attaching a manual knob (provided FREE in the pack)

Multi Suction Levels : 9 suction levels to choose from

4 Pumping Modes - Single Left, Single Right, Double Simultaneous and Double Alternate

2 Independent Motors and Valves : optimum suction & performance

LCD Display - informative time display for user

Touch Screen Panel - flexible and user-friendly touch screen for ease of use

Dual Power Source : main electric power or batteries (FREE built in battery casing)




PROMO BREASTPUMP PACKAGE!!







AUTUMNZ BLISS SINGLE ELECTRIC BREASTPUMP PACKAGE


RETAIL PRICE: RM467.70

GMB PROMO PRICE: RM260.00








AUTUMNZ PASSION DOUBLE ELECTRIC BREASTPUMP PACKAGE



RETAIL PRICE: RM607.70


GMB PROMO PRICE: RM375.00






Wednesday, December 17, 2014

CLEARANCE SALE DI GMB




1 SET SAHAJA YANG TINGGAL

NORMAL PRICE: RM168.00 (TIDAK TERMASUK POS)

CLEARANCE PRICE: RM150.00 (TIDAK TERMASUK POS)

YOU SAVE RM18.00!!!!

 Set Steriliser dan Home and Car Warmer (Lilac)


HARGA POS

1) Set Combo:
RM18.00 (CityLink Courier, 1-3 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)
RM10.00 (pos domestik, Pos Malaysia, 4-5 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)




Kain Sulam Bandung
Material: Satin (tidak jarang dan tak perlu lining)

1 PASANG SAHAJA

NORMAL PRICE: RM88.00 (TIDAK TERMASUK POS)

CLEARANCE PRICE: RM25.00 (TIDAK TERMASUK POS)

YOU SAVE RM63.00!!!!

POSLAJU: RM8.00 (SEMENANJUNG), RM13.00 (SABAH/SARAWAK)




GENIE BRA PASTEL SAIZ L
1 SET 3 PCS

1 SET SAHAJA

NORMAL PRICE: RM35.00 (TIDAK TERMASUK POS)

CLEARANCE PRICE: RM30.00 (TIDAK TERMASUK POS)

YOU SAVE RM5.00!!!!

POSLAJU: RM7.00 (SEMENANJUNG), RM9.00 (SABAH/SARAWAK)



GENIE BRA SUMMER SAIZ S
1 SET 3 PCS

1 SET SAHAJA

NORMAL PRICE: RM35.00 (TIDAK TERMASUK POS)

CLEARANCE PRICE: RM30.00 (TIDAK TERMASUK POS)

YOU SAVE RM5.00!!!!

POSLAJU: RM7.00 (SEMENANJUNG), RM9.00 (SABAH/SARAWAK)




STOK ADA 1 JE SETIAP SATU, SO KALAU BERMINAT CEPAT2 YE!!

BERMINAT??
Whatsapp/Telegram: 0162305024 (Erin) 

atau 

Like Page Gobok Mommy and Baby

Ok, bye!!



Dinner

..semalam yang terangkat..hahaha

Masa balik raya haritu aku dah 6weeks pregnant, tetiba je masa kat Temerloh teringin nak makan siput sedut so aku bagitau la parents aku (family aku tak makan sangat siput sedut), tapi Pa aku cakap bukan musim, susah nak cari orang jual, lepas pada tu sampai sekarang aku dah lupa pasal siput sedut.

Kelmarin Ma call tanya "nak siput sedut tak? Pa ada beli kat pasar tadi, nanti Ma masak esok kirim suruh kakcik bawak balik." Kakcik tu adik aku, dia duduk kat Putra Heights and kelmarin dia cuti dan balik Temerloh, so ni kira rezeki sangat lah ni, terharu sebab Pa ingat lagi aku pernah mintak padahal dah lama kot..sobss sobss

Semalam balik je dari office, terus masak nasi, masak sayur and buat sambal gesek. First time aku tau pasal sambal gesek, sebelum ni tak pernah dengar dan makan pun, kebetulan semalam aku baca dari blog Kak Amy, makyong ni pantang nampak, semua pun nak, nak-nak pulak resepi dia senang gile, memang aku terus buatlah semalam, serius sedap gila kot lauk semalam T_T. Sambal gesek tu sedappp, lepas ni nak buat lagi pedas mesti lagi sedap.

RESEPI SAMBAL GESEK



Ikan bilis, bawang besar, bawang putih dengan cili padi je



Cara nak buat: Ko goreng je ikan bilis jangan sampai garing, lepas angkat ikan bilis ko terjunkan je bawang putih, bawang besar n cili, goreng sampai layu, lepas tu tumbuk je dia tapi jangan sampai hancur pulak, sebelum makan perah limau sikit, nak details boleh refer blog Kak Amy ye, sedap tahap nangis T_T



From Temerloh with Love

First time aku makan siput sedut kaler hitam ni, so aku sedut dengan ketakutan, lepas ni nak request yang kaler biasa tu la, aku tak pernah makan yang ni, tapi masak lemak cili api Ma tetap sedap macam biasa, minggu ni nak balik Temerloh, hmmm nak request apa eh ;p



Makan ni je semalam, tapi puas hati makyong, sedap weh, siput sedut aku makan sorang je, sebab adik aku and En. Syg tak makan. Ok, bye!!


Tuesday, December 16, 2014

Bakal Emak Beranak Dua

Salam,

Tetiba rasa comel..hahahah panggg!!!, jadah betul tetiba nak rasa diri sendiri comel sebab tak lama lagi ada anak 2, comel lagi ke kalau dah tidur pun tak menentu nanti, kelam kelibut uruskan 2 orang anak..comel cam Kak Limah kot..mihihi (gelak tutup mulut)

Alhamdulillah aku dah 26 minggu, lagi 2 minggu dah 7 bulan la, sihat walafiat, mual sikit-sikit tu biasa la, kadang terlebih makan perut sebu pun biasa, penyakit orang mengandung ni tak pernah habis, ada-ada je kan, tapi takpelah asal anak sihat, emaknya pun kira sihat la jugak ni. Barang baby dah hampir complete..hihu, errr aku kan jenis tak sabar, tau je gender satu mall aku nak hangkut, ni pun duk menahan nafsu ni, tunggulah baby lahir dulu baru nak ku tambah apa-apa yang patut lagi, Sekarang anak baru 6 bulan setengah dalam perut, amboii memacam aku dah beli, ni pun dah plan nak pakai baju n topi yang mana satu kat baby masa cucuk sebulan nanti..wahaha over wehh. Iye aku dah fikir ok, dah cari matching tight dah..bahahaha kantoi kuat berangan aku ni, auwww tak saborr.

Bila dah nak masuk 7 bulan ni kan, tetiba rasa macam kejap betul pregnant kali ni, masa Aish dulu, aku rasa macam dah bertahun aku pregnant idok jugak aku beranak. Maybe sebab kali ni dah ada Aish, kalut dengan dia hari-hari, so macam tak perasan masa berlalu. Kadang-kadang bila tengok Aish rasa macam takut nak ada anak 2, mampu ke aku nak uruskan Aish sesempurna aku uruskan dia sekarang, mampu ke aku nak handle 2 orang anak, Aish nanti sayang kat adik ke tak?, Aish nanti jeles tak? Eh, banyaklah aku fikir, tapi dalam masa yang sama tak sabar nak bersalin, nak tengok muka baby, sama macam Aish ke lain..haha 

Bukan nak cakap aku tak ready ye, cuma aku takut dengan kemampuan sendiri walaupun sebenarnya baby ni memang baby yang kitaorang plan, bukan baby terlajak perahu..wuhuhu. Memang dah plan nak conceive bulan 7 dan bersalin on April masa Aish genap 3 tahun, tapi Allah bagi rezeki awal sikit sebab baby ni conceive bulan 6 dan due on 22 March, alaa due beberapa hari sebelum Aish (9 April) 3 tahun, kira ok la, memang ikut plan asal, lari sikit beberapa hari je..hihu



Abang Aish kesayangan Mommy and Daddy, dah big boy dia.


Sementara belum beradik ni, aku nak spend quality time dengan Aish, layan dia baik-baik and manjakan dia, nanti dah ada adik, kenalah dia berdikari pulak kan. Aku harap sangat Aish boleh terima adik dia nanti, jenuh jugak kalau asyik melalak je, tapi sekarang Aish memang jeles kalau kitaorang pegang baby, tu yang aku risau tu, and sekarang dia manja tahap dewa wehhh, kalau tegur sikit kemain buat-buat nangis, senget-senget mulut melalak mintak pujuk, makin nak ada adik makin manja, lepas tu nak tidur kalau boleh memodot tepi ketiak aku, nak satu selimut dengan aku, minum susu, aku kena baring sekali temankan dia, kalau dia main, dia akan marah kalau aku tinggalkan dia, nanti dia jerit "sit..sitt..sittt" sambil tepuk lantai. 3 bulan lagi sebelum beranak dua, 3 bulan lagi untuk tidur yang lena setiap malam..wuhuhu. Goodluck for me, moga aku jadi supermom nanti :) Bye!


Monday, December 15, 2014

Cerita Wean Off Aish Yusuf

Salam,

Masa pregnantkan Aish dulu, memang aku niat nak fully bf insyaallah kalau boleh sampai 2 tahun, tapi Aish cuma sempat fully bf sampai 3 bulan je, sebab lepas tu slowly susu aku merundum, setiap kali pam, dari 5 oz jadi 2 oz dan akhirnya setitik dua je yang keluar T_T, sedih tu memanglah sedih, aku tetap pam sampai akhirnya aku give up dan berhenti pam masa Aish 5 bulan, sebab yang keluar memang takat setitik 2 je, yang pelik elok je aku bengkak, bila pam taknak keluar pulak dia..pfftttt, habis kuat aku buat pam tu sambil tuam dengan air suam, ok maybe masa tu tak banyak ilmu kot, takpelah barang yang lepas usah dikenang.

Lepas 3 bulan kitaorang campur susu Aish dengan Anmum, Aish still direct feed, tapi time aku pergi kerja dia minum fm, eh aku ok je, takdelah tahap obses dengan bf sampai sanggup biar anak lapar..lekk laaa..hahahahaha. Aish df sampailah aku pregnant balik ni, but still lepas df dia akan minum botol pulak, sebab susu aku takdelah banyak sangat sampai boleh buat dia kenyang. Bila dah breastfeed dilemanya bila ko nak wean offkan anak ko, nak pulak Aish tu pantang nampak aku, nak df aje dia, amboiii ko kan. Dulu kononnya aku decide lepas 2 tahun aku nekad nak wean off kan Aish, tapi ko ingat senang?? Aku try 2 kali je kot lepas tu give up, aku sapu gincu, so merah-merah dia takut nak df, tapi lepas tu dia mintak balik, menangis-nangis, so omak tak sampai hati bagilah jugak. Sampailah aku pregnant dan mabuk dan tak larat nak df dia sebab kan kita punya tu jadi sensitif, bagai nak putus tiap kali dia df..aiyayayaiii, nak marah pun ada jadinya so aku decide "bang marilah kita bekerjasama menjayakan misi wean off ini".



Aish, 8 months

Ye kena mintak kerjasama suami ye, kalau suami ko buat tak tau, maka memang susah nak wean off. Sebab bagi aku semangat nak wean off tu kena datang dari 2 pihak, ko dan suami. Mula-mula memanglah tak sampai hati, tapi En. Syg tegas, dia cakap kalau nak wean off tak boleh kesian, kena tahan jugak, so melalak la Aish sampai 2 malam, En. Syg yang akan pujuk, habis pujuk bila dah baring kat sebelah aku, nanti dia sambung melalak balik, tapi magicnya bila ko dah tekad dan betul-betul tak bagi 2 malam je lepas tu dah ok, serius aku pun terkejut sebab senang benor rupanya..hahahaha. Tapi 2 malam tu yang melalak tahap kronik la, malam lain pun still melalak tapi light-light, boleh pujuk dengan susu botol terus, dan akhirnya masa umur Aish 2 tahun 5 bulan barulah berjaya aku wean off kan dia, senang je ghopenye, dan sekarang dia jenis tidur lena, dah jarang bangun malam, tak macam masa df malam-malam dulu, kerap dia bangun, wahhhh lena tidurku, boleh la aku rehat kejap, lepas ni sambung bf adik pulak, hopefully berjaya fully sampai 2 tahun, maka dengan itu aku decide nak beli pam baru, kasi semangat baru pun datang jugak..mihihihi.. Hai dadyy!!! :) Pam baru satu eh..kuakakaka.

Walaupun Aish fully bf sampai 3 bulan je, aku tetap bangga dengan diri sendiri sbb Aish masih df sampailah 2 tahun 5 bulan, alhamdulillah, pek pek kat bahu sendiri, syabas Erin..miuhuhu. Sekarang serius tak sabar nak breastfeed semula, semoga susu melimpah ruah, amin insyaallah, doakan aku ye korang :). Ok, bye!! 


Friday, December 12, 2014

Mengidam wajib

Salam,

Dah 2 kali pregnant maka 2 kali ni jugaklah aku rasa aku ni bukan jenis mengidam yang bukan-bukan dan jenis mengidam yang kalau tak dapat tahap hentak kaki menangis bagai, setakat ni alhamdulillah, kalau aku teringin something kalau tak dapat jam-jam tu aku masih ok, kadang-kadang kalau tak dapat terus pun aku ok jugak. Kira macam teringin je lah ni kot, cuma kalau teringin tahap teringat-ingat tu ku cari la jugak, kalau takat teringin di angin lalu tu takdelah ku layan sangat. Alahhh aku rasa ko pregnat ke tak, teringin tu tetap ada, tapi bila pregnant orang cakaplah mengidam kira kasi special term sket, kalau ko tak pregnant idoklah suami ko nak layan sangat teringin ko, cer kalau pregnant, amboihhh berdesup dia carikan.

Masa pregnant Aish dulu aku addicted makan benda manis, kek coklat, aiskrim magnum, segala yang manis la memang aku suka, pregnant kali ni pun sama semua benda manis aku suka, moga anak aku keluar nanti dengan senyum manis ye dik jangan mommy ko kencing manis sudoh. Tapi kali ni tambah sket addicted tu, aku addicted dengan Set Ikan Bawal kat Mydin USJ..wakakaka, tak glemer langsung..pffftttt, tapi hampir setiap jumaat muka aku la yang bertandang depan stall tu beli set ikan bawal dengan coconut shake..perggghhh sedappp seriuss, tapi minggu ni aku tak gi sebab partner in crime ku cuti





Sebenarnya set bawal tu boleh je nak buat sendiri, ate senang benor, ko goreng je bawal, buat sambal belacan dengan sambal kicap, kari satu..siapp. Tapi tekak mengada ni rasa dia tak sama, nakkkkk jugak yang Mydin punya..wahahaha, maka hampir setiap jumaat, kat Mydin USJ tu la aku bertandang, nasib baik dekat je dengan office..hehe. Oklah bye, minggu depan kena pergi jugak sebab minggu ni aku tak gi.