Klik Jommm

Friday, August 15, 2014

Anugerah Terhebat

Salam,

Eh aku berjaya update lagi hari ni..wakaka..takde apa pun nak cerita, dah lama ku pikirkan, nak cerita ke idok ke tunggu dulu ke cerita je ke rahsia dulu ke bagitau je ke..eh banyak sangat "ke" kau kan. 

Alhamdulillah Aish dah 2 tahun 4 bulan, setiap kali tengok Aish aku selalu cakap dengan En. Syg, anak adalah achievement terhebat dalam hidup aku, lebih hebat dari aku dapat degree, lebih hebat dari aku jatuh cinta dan kahwin dengan suami sendiri, lebih hebat dari aku dapat kerja dengan gaji yang aku puas hati, lebih hebat dari segala-gala yang aku ada dan capai dalam dunia ni, senang cerita terhebatest la..kuakakaka. 

Betul, aku rasa semua emak pun akan rasa apa yang aku rasa. Mau tak hebat, sebab aku berjaya menahan pening loya sakit pinggang, bangun kencing malam berkali-kali, bawak perut berat sampai 38 minggu 5 hari. Mau tak hebat, aku yang paling takut sakit ni berjaya melahirkan Aish dengan kesakitan yang paling hebat sekali dari pukul 2 pagi sampai 12.30 tengahari. Mau tak hebat, pantang dengan keadaan stress sebab Aish jaundice hampir 2 bulan, menangis aje kerja aku sebab tengok tangan and kaki kecik tu asyik kena cucuk je. Senang cerita kita emak yang hebat jugak ye dok.

Di sebabkan itu kitaorang decide untuk mencapai kehebatan untuk kali kedua..eh apa ayat aku ni..kahkah. Alaa senang cerita kitaorang decide untuk menambah ahli keluarga sebab memang kitaorang plan bila Aish dah 2 tahun lebih sikit je, aku nak pregnant semula, kalau boleh nak next baby lahir on April jugak masa Aish genap 3 tahun nanti.



Our one and only greatest achievement at the moment

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Alhamdulillah lebih cepat dari yang di plan





Sudah ku bagitau di Insta beberapa minggu lepas (haaa tulah sapa suruh tak follow, kan dah lambat korang tau) haha bajet retis sangat semua org nak follow insta ko, EDD 22 March 2015, cepat beberapa hari dari birthday Aish on 09 April, alhamdulillah rezeki awal namanya tu..hehe.

So sekarang dalam fasa mabuk kepayang, and this time sama je simptomnya macam Aish dulu, loya dan pening sepanjang hari, mulut pahit, perut sebu, lapar memanjang, seriusly sikit masa lagi idom ahkak macam serombong kapal..kuakakaka sebab banyak makan and idomku bakal mengembang bak juara gitu. Tapi yang tak best sikit kali ni mukaku teruk gilaaaaaaaaa, naik bintik2 and jerawat kecik2 tu, nak jumpa orang pun malu, masa Aish dulu kulit lawoooo je, jerawat pun xdop, xpelah dugaan idop namanya..hihihi.

Aku ni pesen kalau mengandung, instinct tu kuat sikit, sama je macam Aish dulu, period belum due tapi aku dah tau aku pregnant, kali ni pun macam tu jugak, beberapa minggu sebelum test upt dah cakap dengan suami "saya rasa saya pregnant la" ayat yang sama ku ulang-ulang 80 kali sampai suami ku cakap dia rasa berdebar-debar..hahaha ngada sangat ko tau bang, sebab suamiku tu memang dah tak sabar nak menambah baby, saje je ku tahankan jebat dulu.

Aku dah tak sabar nak test UPT tapi suami ku tak kasi, dia suruh tunggu sampai delay period dulu. so lepas 2 hari delay baru aku test, masa test tu kiranya aku dah 4 minggu 2 hari la kan, positive je senyum lebar cik abang..suke lettewww. Aku tau pun masa bulan puasa hari tu, sempatlah tinggal 5 hari puasa sebab mabuk kepayang dah datang..hihi. Sekarang dah 8 minggu, tapi belum gi scan lagi, weekend ni nak pergi. 

Doakan aku dan baby ye, moga mudah semuanya sampai melahirkan. Seriusly aku tak kisah pun anak aku boy or girl, sebab doa aku selalu moga anak aku sempurna akal dan fizikalnya, panjang umurnya, berkat hidupnya, anak yang berilmu dan beramal soleh, itu lebih dari cukup bagi aku, kalau dapat boy merasalah aku tua nanti ada 2 anak teruna, fuhh cool je rasanya, kalau girl, adalah teman mommy shopping, pun cool jugak..hahahaha, dalam tak kisah tu pun tak sabar jugak nak tau gender baby kot..hehehe, be good ye baby, weekend ni mommy gi telek awak. Doakan jugak kali ni aku berjaya menjadi emak terhebat buat kali kedua..kikiki kena hebat ganda 2 sebab dah ada 2 anak, tahap kelam kabut of course meningkat nanti nak handle 2 orang anak, bak kata Mommycha londeh penda..kakaka. Oklah bye!! nak layan mabuk kepayang balik ni, berejam kot aku taip entry ni.



Thursday, August 14, 2014

Raya 2014

Salam semua,

Hehe, selamat hari raya, aku tau dah lambat tapi tetap nak update jugak, nak boh gambo kitaorang. Tahun ni kitaorang beraya di Pahang, syok jugaklah sebab kebetulan musim buah, Pa aku ada dusun sendiri, kecik je tapi puas jugaklah duk makan buah je, orang raya, Pa aku dengan para lelaki sekalian duk berulang alik panjat pokok nak petik buah. Paling aku suka manggis, first time Aish makan manggis seumur hidup dia..hehe and dia suka!!.

Aku start cuti raya dari hari Jumaat lagi, sebab aku marathon beli baju raya untuk anak beranak aku ni, satu hapah tak beli, untung jugak la shopping last minute, semua pun dapat harga murah dari biasa, tapi penat weh, berkejaran ke sana sini, cari baju raya pertama, pastu gi cari baju kasual pulak, pastu terbeli karpet pulakk..hahaha biasalah pompuan, nak beli baju terbeli karpert..gituuuu, udah orang kasi murah ku hangkut haje la kan, aku memain je mintak murah, sekali dia kasi..ehhh hangkut..hangkut.

Aku kalau balik Pahang peel malas menjadi2, pulak skang memang aku asyik tak sihat je, berganda2 malasnya, ma aku masak sedap dikurniakan along yang rajin memasak dan adik ipar yang rajin jugak..wahhhh heaven la idup aku..kuakakakaka. Aku tolong la jugak, tapi aku bukan main chef..aku tolong sipi-sipi gitu. Tapi aku malas bab masak je, tang lain aku rajinnnnnnnn, malam raya tu tidur pukul 3 pagi sebab jahit sampin and seluar baju melayu Aish, dah shopping last minit kan, sekali seluar labuh sangat and getah sampin besar sangat, terkulat2 ko berjaga sengsorang menjahit.

Raya Pertama kitaorang langsung tak sempat berjalan pun, sebab orang datang non stop, sekali datang bukan 1 kereta, berderet2 macam kenduri dah haaa, 2 kali kot kitaorang siap nak keluar, baru nak langkah kaki, dah datang lagi orang, memang tak sempat, sudahnya, duk rumah je la masa raya pertama tu.

Eh dahlah moh tengok gambar, Aish ni memanglah susah sangat kalau ko nak ajak bergambar, nak lari sesaja, lepas tu dia tak nak pakai songkok, ikut mu lah nak, asal jangan bogel sudah.










Baju royal blue kitaorang ni baju marathon tau, nasib baik dapat warna ni untuk kitaorang bertiga..huhu


Kitaorang tetiap tahun memang tema sama untuk satu family, kalau merah, semua merah, kalau royal blue, royal blue la semua, belah aku macamtu belah mertua pun gitu jugak, tapi Pa aku ni tetiap tahun dia pakai baju putih dia ni, ko beli baju melayu warna tema sekalipun dia takkan pakai, dia simpan je, dia nak pakai baju putih ni jugak, tahun depan kitaorang nak komplot sorok baju ni, tetiap tahun pun baju ni dia pakai..kuakakaka



Ni lah family aku, family Along je takde, sebab pagi2 dia dah keluar ke belah suami dia. so kitaorang je la yang ada haa, baju aku tu saiz XS tau, tapi besor kemain, macam mengandung 6 bulan dah aku tu..wuwuwuwu..salahkan baju, mula masa beli aku ingat kurung pahang, sekali kurung moden, pesal gedabak sangat ntah.

Ok, tu jelah cerita raya saya yang tak seberapa, sekian terima kasih, bye korang :) Teringin nak update hari-hari tapi aku malas gile nak label gambo..pffftttt tu pasal asyik tak berupdate je blog ni sampai suami asyik tanya je, ko ni bang suka tau admire i sebagai seorang blogger, asyik suruh i update je sebab u nak baca kan..kikiki. ok bye.

Thursday, July 24, 2014

Selamat Hari Raya

Salam,

Orang lain dah mood raya dah so aku malas nak update pasal cerita lain selain raya ye dok, orang pun tak kenan nak baca..muehehe. Esok aku cuti, nak hegeh-hegeh beli baju raya..esok apa yang aku jumpa aku tibai je la, dah last minute ni tah theme kaler yang aku nak ada lagi ke idak, agak2 ok ku sambar saja, ingat nak gi Jakel pagi buta lepas hantar Aish, nak tengok baju Kak Siti Nurhalija, kot ada kaler yang aku nak aku taram je, malas dah nak fikir. Sape suruh ko shopping last minute..tehehehe

Eh tapi nak cerita jugak apa yang terjadi selama aku tak update blog, 23 June hari tu birthday aku, 25 June Anniversary kahwin yang ke 3, alhamdulillah. Lepas tu minggu sebelum birthday aku, kereta kesayangan kena langgar 2 kali, kali pertama hari Rabu, aku tengah berhenti kat roundabout, orang belakang berangan kot, terlepas brek pastu langgar keta aku..gedeganggg, padahal dah 5 minit kot dia duk beratur belakang keta aku, tah hape yang dia berangan tah. Nasib baik tak teruk sgt, dia kasi duit untuk ketuk bonet and phone no dia. Lepas tu Jumaat minggu yang sama, aku tengah beratur nak keluar simpang dekat Giant Sek 13, molek aku beratur orang belakang gedegang lagi, sabor je lah acik ni, korang ni dah kenapa, kali ni memang teruk, habis bumper terburai barai, 3 kereta yang kena, aku yang paling depan sekali. Patah kaki 2 minggu takde kereta. Memang minggu yang malang, 2 kali kena langgar belakang dalam minggu yang sama. Ok lepas raya la aku cerita.

Tahun ni insyaallah giliran beraya di Temerloh, Pahang. Semua adik beradik aku ada tahun ni so baju wajib sedondon sedondang barulah gambar family cantik je nanti. Macam tahun-tahun lepas aku akan bawak kuih raya untuk family aku and family mertua kalau balik kampung, tapi aku tak buat kuih sendiri, aku main tunjuk-tunjuk je sebab aku tak minat buat kuih, serius ni, aku boleh buat kuih sambil menangis sebab serius aku tak suka buat kuih. Buat kuih adalah benda yang paling aku tak suka dalam dunia..eh ye ke..hahahaha.

Bila aku baca balik ayat aku kat atas ni kan, serius tunggang langgang, tapi ada acik kesah, acik malas nak pikir ayat ni, akhir sekali, minta maaf ye segala salah dan silap, kot ada ayat aku yang menjengkelkan sepanjang aku update blog or ko rasa menyampah dengan update aku, aku minta maaf, ikhlas dari hati ni. Selamat Hari Raya, doakan aku jumpa baju royal blue yang mabeles esok, so that dapatlah aku update blog lepas raya sambil show off baju mabeles aku, baru minta maaf dah berlagak balik..kehkehkeh..ok lah, bye! Hati-hati balik kampung nanti ye :)



Thursday, July 17, 2014

Beli Baju Raya Anak Bujang

Salam,

Serius, tahun ni rasa macam kejap sangat bulan puasa, esok dah 20 hari puasa, tak lama lagi dah raya, confirm korang dah siap beli semua baju raya anak beranak kan, ku tahan je hati bila orang cerita pasal baju raya masing-masing, sebab aku tak beli lagi!!! hahahaha, biasalah aku memang gini sokmo..hujung-hujung puasa tu kang, masa orang tengah bersesak, berhimpit, haaa masa tu la baru aku reti nak beli baju raya. Insyaallah minggu depan aku cuti sehari kot nak pergi beli baju raya, cuti berdua je dengan adik perempuan aku, tak sanggup rasanya nak bawak anak bujang mencari baju raya, kang baju raya tak dapat dia yang mendapat..hahaha. Aish lasak weh, lasak yang berlari ke sana sinun, ko halang kang dia nangis tahap terbaring, daya ke ko nak nengok-nengok baju raya masa anak ko tengah kuak lentang atas lantai??, tak daya wa cakap lu!!!. Cukup la semalam kitaorang buka puasa kat luar, dia boleh berlari buat dek je masuk Sushi King sebab nak main benda alah bergerak yang tempat sushi tu haaa, padahal aku makan kat kedai sebelah, mengamuk satu SCM bergegar..wahahaha, aku sempatlah makan, tapi tak puas, minum pun tak sempat terus masuk kereta, biasalah budak kecikkan, aku tak marah..geram je, and rasanya tak serik lagi kot bawak dia keluar, aku cuma tak bawak dia shopping raya sebab aku takut tak sempat pilih baju raya je, settle baju raya kang, ikutlah ko kemana mak ko ni pergi ye nak, tidaklah aku kejam benor dengan anak sendiri. Sebab aku bukan nak beli baju raya je, segala baju aku nak beli ni, baju kerja, baju duk rumah, baju suami, baju anak, baju tidur dia, baju basahan dia, kira macam setahun sekali beli stok baju sampai tahun depan..muahahaha, senang buat satu hari sekaligus, memang aku buat gitu dari tahun lepas..hehe. Sebab suamiku tidak mempunyai skill seperti suami kamu iaitu skill menunggu..hahaha ko nak fitting-fitting kang anak nangis, dia punya gelisah sampai aku fitting pun gelisah jugak, Aish je yang happy dalam cerita ini, happy berlari-lari, while bapak eh gelisah, mak eh gundah gulana, kang tak sampai 20 minit daddy cakap "beli je yang mana-mana, sama je" T_T

Tapi sebenarnya sebelum puasa lagi aku dah beli baju raya Aish sikit-sikit, tapi untuk anak sikit itu tidak cukup ye, dia kena banyak-banyak baru puas hati, baju dari pagi membawak ke tengah malam, gitu kekdahnya mak-mak sekarang.

Sebelum puasa hari tu ada Poney Warehouse Sale kat SACC, kemain semangat acik pergi, kembang kempis idom bersemangat waja nak beli baju raya anak kat situ


Apa RM9???..ok nak beli seploh



Tak sempat nak ambik gambar banyak-banyak, ni je yang ada, terimalahhh, nampak tenang je kan, padahal lepas tu aku macam di medan perang, aku kumbar sana, ko kumbar sinun, berlaga bontot, bergesel bahu..huhu.



Tak banyak sangat pilihan untuk baju yang sale tu, yang lain sama je harga dengan butik, tapi dah alang-alang sampai, aku beli lah jugak, yang harga RM9 sedih pulak rasa nak beli sebab bajunya memang menyedihkan.



Dapatlah 2 pasang baju Aish ni, jadilah, RM30++ sepasang



Baju raya Aish setakat ni, tu pun banyak yang daddy beli masa Aish belum setahun, saiz besar, sekarang pun masih besar, tu ingat nak beli lain, baju yang besar-besar tu nanti-nanti pun boleh pakai lagi



Tak lama lagi nak dapat anak saudara baru, so beli sedondon sama dengan abang Aish..hehe

Tu kisah aku pergi warehouse sale, esoknya aku pergi butik pulak, hadoiii rupa-rupanya harga kat butik pun sama je dengan kat warehouse sale, except baju RM9 takde kat butik, yang baju Aish atas ni pun ada jual..gahahaha penat acik himpit orang tau, tak baik buat acik gini, acik teraniaya..kuakakaka





Shopping sambil tersenyum sebab anak bujang tidur..




Tengah tengok baju yang sama macam aku beli untuk Aish semalamnya tu..




Ni je kitaorang beli kat butik dengan sehelai t-shirt, tak pe minggu depan ku cuti nak beli baju kasual lagi dan baju melayu Aish sekali, hopefully theme colour family aku tu senanglah nak dicari, kalau tak mau bertawaf aku ni nanti, hujung-hujung puasa, size baju pun banyak dah habis, kalau takdok jugak pakai je la baju yang ada nak. Pasrah je la.

Ok, bye!



Wednesday, July 16, 2014

Birthday Party Aish 2 Tahun

Salam,

Lama tak update blog, malas tahap ya rabbi, aku malas nak fikir ayat n taip, sebab tu lama tak update..kuekekeke, melampau malasnya. Ni tengah gigihkan diri update balik, moga lepas ni aku rajin lalu up post bertalu-talu dalam sehari..hahahaha.

Hari nak cerita pasal Majlis Hari Lahir anak bujang yang kitaorang dah buat 2 bulan lepas..iye dah 2 bulan, (26 April 2014) tapi nak jugak update untuk kenangan.

Mulanya aku ingat nak buat kecik2 je, tapi family mertua ajak buat kenduri doa selamat dan birthday party Aish sekali, so join je la kan, jemputan pun family and kawan je, dan takde sorang pun kawan yang datang..kuakakaka, maklum la jauh, di rawang sinun aku buat, aku tak kisah sangat pun sbb aku faham tak ramai orang yang nak travel jauh2 ye dok, and family pun dah ramai..alhamdulillah masih meriah.

Tema tahun ni Upin Ipin, daddy yang pilih sebab Aish memang suka Upin Ipin, dulu masa birthday setahun aku buat tema Elmo, itu aku yang pilih sebab dia kecik lagi, tak tau apa dia minat masa tu.

Mula-mula buat doa selamat around pukul 3 petang, masa tu hujan lebat gile, aku dah risau sikit sebab takut takde orang boleh duduk bawah khemah takut tempias air hujan kan, siap blackout berkali-kali pulak tu sebab guruh kuat sangat, around pukul 4 macam tu, hujan reda, dan majlis Aish pun bermula. Alhamdulillah semua ok, parents aku pun ada datang dari Pahang nak celebrate birthday cucu lelaki nan seorang tu...hihi.

Ok tengok gambar jelah malas nak pikir ayat dah ni.



Belah kiri parents aku, belah kanan mertua :)


Mertua and adik-adik ipar yang sporting sangat sebab pakai baju upin ipin jugak..hehe, pak mertua aku pun pakai tau demi cucu, comelssss











Ini budak dah 2 tahun laaa









 2 beranak


Maksu-Mommy-Aish


Habis majlis, dia pun terbaring sebab penat kejar belon..haha



Hadiah birthday Aish, tq semua :), duit pun dapat jugak, alhamdulillah




Atok and nenek kasi set meja


Pool ni pun atok and nenek yang bagi

Happy belated birthday Aish, moga membesar jadi anak yang baik dan diredhai Allah selalu, Mommy sayang Aish :)

Ok la, tu je, bye!


Tuesday, June 3, 2014

Flat Shoes di Gobok Mommy & Baby

Salam,

Lama ku menyepi, jangan tanya apa yang aku sibukkan, adalah sibuknya tu..kahkahkah. Btw, sekarang aku jual kasut pulak, kalau korang cari kasut flat yang selesa dan murah, meh beli kat aku, serius selesa sebab material getah, lembut je tapak dia, aku rasa macam jalan atas tilam, kalau korang pregnant memang sesuai sangat pakai kasut ni, tak tipu memang selesa. Kalau korang pregnant kena beli saiz besar sikit la ye, sebab kaki mu akan mengajah dari minggu ke minggu..hahahaha, bercakap dari pengalaman sendiri ni tau.

Warna: Brown
Size: 36, 37, 38 (2 pasang), 39 dan 40


Warna: Red Blood
Size: 36, 37 (2 pasang), 38, 39 dan 40





Warna: Dark Blue
Size: 36, 37, 38, 39 dan 40





HARGA: RM24.00 (tidak termasuk pos)
POS: RM7.00 (Semenanjung) RM 9.00 (Sabah/Sarawak)

Berminat??

PM/Whatsapp/SMS: 0162305024

atau 





Thursday, May 22, 2014

Wordless Thursday

Salam,






 Penat dah larang, DVD jugak dia nak main



Daiso, RM5.00 



 Sorok kat sini



Mihihihi, macam buku, so Aish tak perasan :p

Bye!