Klik Jommm

Thursday, December 31, 2015

READY STOCK: Autumnz Steriliser dan Warmer

Salam,

READY STOK YE, READY STOCK!!



 Set Steriliser dan Home and Car Warmer (Green)

*Latest design
*Boleh memuatkan 12 botol sekaligus
*Boleh steam makanan baby


SENARAI HARGA (tidak termasuk pos)

1) Set Combo Electric Steam Steriliser and Home and Car Warmer: RM185.00 RM175.00 (SALE PRICE SEPT!!!!)

2) Electric Steam Steriliser: RM115.00

3) Home and Car Bottle Warmer: RM80.00


SENARAI HARGA POS

1) Set Combo:
RM18.00 (CityLink Courier, 1-3 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)
RM14.00 (pos domestik, Pos Malaysia, 4-5 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)

2) Electric Steam Steriliser sahaja:
RM18.00 (CityLink Courier, 1-3 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)
RM9.00 (pos domestik, Pos Malaysia, 4-5 hari bekerja - SEMENANJUNG SAHAJA)

3) Home and Car Warmer sahaja:
RM8.00 (poslaju) - SEMENANJUNG SAHAJA
RM12.00 (poslaju) - SABAH/SARAWAK


BERMINAT??

Whatsapp/Telegram: 0162305024 (Erin) atau Like Page Gobok Mommy and Baby

Ok, bye!!

READY STOCK: Autumnz 2 in 1 Baby Food Processor (Steam and Blend)

Salam,

READY STOCK YE!! READY STOCK!!

RETAIL PRICE: RM229.90

GMB PRICE: RM170.00 (while stock last)

POSTAGE COST:

CITYLINK: RM18.00 (Semenanjung)
POS DOMESTIK: RM9.00 (Semenanjung)

CITYLINK: RM30.00 (Sabah/Sarawak)
POS DOMESTIK: RM18.00 (Sabah/Sarawak)

Whatsapp/SMS/Telegram: 0162305024

Refer my previous entry for review on Autumnz 2 in 1 Baby Food Processor (Steam & Blend) 

atau Like Page Gobok Mommy & Baby or Instagram @gobokmommybaby


Thursday, October 1, 2015

Shopping di Lazada lagi ;p

Salam,

Amboi makin menjadi-jadi dia tu..haha, sekarang kan tengah Mycyber Sale, korang tau tak Mycybersale tu apa? tu sale online secara besar-besaran, macam YES jugaklah, bezanya kedai online yang participate akan buat sale. Mycybersale ni akan berakhir esok, so sebab tu kena share dengan korang cecepat ni..hahaha.

Semalam aku saje-saje godek Lazada, nak beli diaper Aish pulak, sebab sehari sebelum tu Ctmah bagitau boleh dapat drypers murah sama macam yang aku beli hari tu, sekali ku godek-godek semalam harga drypers dah jadi RM97.90 untuk 3 pack besar, murah RM2.00 dannnnnnn ada free shipping dannnnnnnnnn boleh pakai voucher lagi..huwaaaa murah melampo ni, terus ku zass beli stok untuk Alana sekali lagi..miahahaha. Matik la penuh bilik diaorang dengan stok diaper..gasaklah nak, sementara murah mari kita borong, moga 2 bulan lagi tak payah beli diaper dah.












Semalam pakai kupon ROCK30. Dapat L68 dan M80 (3 pack each) RM68.53 je sekotak, so satu pek jatuh RM22.00 ++,



Alana punya



Aish punya

Ok tu je nak share, babai ;p

Monday, September 28, 2015

Shopping di Lazada

Salam,

Selamat Hari Raya..hehe, tahun ni takde gambar raya, sebab pagi-pagi raya berdesup balik ke Temerloh, baju melayu suami dan anak laki semua ku tak bawak..kahkah..maka pakai baju jalan aje, pastu hp pulak prob, actually bukan hp tapi bateri kong habis, baru ambik satu gambar terus dia off..tampa kang, hilang mood aku nak bergambar, nasib baik dah siap-siap save contact customer kalau tak mengagau ku nak cari balik nanti, ni pun duk pakai tab, malas betul nak pergi beli bateri baru, malas nak drive sbb confirm balik dari beli bateri tu kang parking kat office ni takde, eiii besor betul kemalasan aku ni..haiiihhh, amboii panjang betul mengeluh ko ni..hahaha.

Oklah nak share ngan korang ni, actually ni first time aku shopping kat lazada, first time ok, sebab tergoda tengok diaper dia yang sangat murah lepas di tolak voucher bagai, aku shopping pakai lazada apps kat phone, so tu pasal boleh pakai voucher yang valid utk first timer dan beli through phone sahaja, godek sana, godek sini..wahhh berjaya..clap clap (amboi siap clap..jakun sangat nih)






Beli drypers wee wee dry untuk Alana, dapat 3 pek, so satu pek jatuh RM26.83, murah sangatlah tu sebab M80 kan, terus rasa aku ni pengguna bijak..miahahaha, patut tak upload kat insta pastu letak hashtag #penggunabijak (sengih mulut senget sebelah)..gahahahahaha..takdelah memain je, poyo sangat tu, orang dah beli banyak kali, ko baru sekali nak memoyo lelebih pulek.



Wahh dah sampai (clap clap lagi ;p) 

Siap hantar sampai tingkat 2 office aku ni, pastu sado terus tangan aku bawak turun kotak ni turun tangga 2 tingkat nak bawak balik rumah..sabo jelah.

Sekarang tengah usha diaper untuk Aish pulak, eh belum berjaya potty train lagi ke?? belum kakkk hahahahaha, bulan ni banyak sangat berjalan, tak sempat nak duduk rumah and potty trainkan dia. Bulan Oktober ni berazam memerap di rumah sahaja dan potty trainkan dia sampai berjaya.

Doakan aku berjaya..hehe, bye!!


Friday, September 18, 2015

Solid Food: Persediaan Solid Food Alana

Salam,

Haa tenggelam timbul kekdahnya ahkak ni, ikut mood, agak-agak malas nak pikir ayat aku tak update la, hari ni pun malas jugak benornya..tapi sebab semalam dah transfer gambar sesiap, moh je la kita update.

Macam biasa, emak yang overexcited ni, anak belum 6 bulan aku dah listkan barang yang nak dibeli sebelum start solid food, aku mengaku jugaklah, turn Alana ni banyak sangat aku jimat, tak payah beli stroller, baju pun tak banyak sangat aku beli, bukan tak beli langsung, tapi tak sebanyak abang dia dulu, sebab baju abang yang unisex tu memang aku kasi je Alana pakai semula mana yang masih elok, walker tak payah beli, eh banyaklah jimatnya anak kedua ni, so bila dia nak start solid, agak kedeks bunyinya kalau pinggan mangkuk pun nak pakaikan abang dia punya..hahaha, abang punya kita buat-buat tak nampak, kita beli baru aje la ye dik, lagi pun mak kau ngidam set merah ni..miahahaha.





Dapat jugak set merah idaman hati..hahaha, aku telek kat OBW online boleh dapat lagi murah dari harga aku beli, tapi tak boleh pilih warna, gigih pergi IG cari orang yang jual, harga memang mahal sikit dari OBW tapi puas hati boleh pilih warna sendiri. Feeding set sekali dengan bekas air merah, sengih kambing terus mak kau, macamkan dia yang nak pakai mangkuk tu. 

Feeding set pink tu pulak nak letak rumah babysitter, senang babysitter nanti sebab sebelah boleh letak puri sebelah lagi letak air.




Bib gambar buah tu aku beli kat Mr. DIY, RM6.90 kot aku rasa, murah kan, yang pink ni pulak beli kat OBW. Memang dari zaman Aish aku suka pakai bib plastik je sebab lepas makan boleh lap dengan wet tissue terus, malas ai nak berus bib kain kalau makanan tumpah nanti, menambah kain baju rumah ai je nanti..gittewww



Food feeder kaler merah kasi match dengan feeding set, eiiii mengada sangat ni!! gahahaha. Lepas tu aku beli jugak Thermos nak letak bekal Alana ke rumah babysitter nanti. Thermos ni kecik je tau, dan ringan sangat, kalau ko jenis suka berjalan, memang sesuai sangat beli, boleh bawak bekal anak dalam tu, aku beli online masa sale kat LittleWhiz, dapat RM63++ je, harga asal dalam RM68. Ada warna pink dan biru.



Bekas ais kiub bertutup ni pulak untuk simpan puri yang aku buat setiap minggu, memang dari zaman Aish aku pakai, tapi lepas Aish dah makan nasi, aku bagi bekas ni kat officemate, so turn Alana ku beli baru je, alahai murah sangat, satu pek ada 2 kiub panjang tu, baru RM4++ je, sebenarnya aku nak beli kiub Autumnz tu tapi masa aku order dah out of stock pulak, malas dah nak tunggu beli je kiub ni. Ok dah tu je, nanti aku share cara buat puri pulak ye..hahaha walaupun dah ramai tau, tak kira nak share jugakkkkkkkkkk (hentak2 kaki sampai bergegor perut muncit..anak 2 kate ko, haruslah muncit..gahah)

Ok, bye!!

Tuesday, September 15, 2015

Pau Yik Mun

Salam,

Aku tak pernah pergi Tanjung Malim, eh serius tak pernah tau, tapi 2-3 minggu lepas adik ipar (adik En. Syg) ajak ke Tanjung Malim sebab dia yang tengah sarat mengandung tu teringin nak makan kat satu kedai kesukaan keluarga mertua aku kat Tanjung Malim, selama 4 tahun aku kahwin dah selalu sangat dengar nama kedai tu, tapi aku tak pernah sampai pun lagi, ni kira first time lah jugak, dah anak 2 baru nak merasa..haha.

So otw pergi tu, aku ternampak kedai pau Yik Mun, wahhh terus cakap dengan En. Syg balik nanti nak singgah dan beli pau, sebab dah alang-alang ke Tanjung Malim kan, kite rasa pau dia sekali.

Dah siap lunch, otw balik kitaorang pun singgah, sajelah nak merasa, kedai pau ni tepi jalan dekat traffic light simpang empat, memang ko boleh nampak lah, sampai je terus order pau kacang, pau kacang tu memang favourite aku, kalau makan pau, pau kacang tu kira wajib untuk aku. Order 8 biji, campur-campur inti, sebab kat rumah mertua agak ramai jugaklah, tapi family mertua aku ni jenis tak makan banyak, tu pun ada tinggal lagi 2 ketul tak termakan, padahal aku sorang je dah ngap 2 ketul, En. Syg seketul, tinggal lagi 5 ketul tu pun tak termakan dah diaorang, nampak tak diaorang jenis tak pemakan sangat, sebab tu aku tak berani beli banyak-banyak sangat sebab sudahnya memang tak termakan.




Lot paling tepi, dari jalan besar dah boleh nampak kedai ni




Amboiii gebunya, moh kita ngap.



Pau kacang



Pau Kaya

Walaupun baru lepas lunch ku ngap jugak sebab tak sabo punya pasal, orang cakap pau Yik Mun ni sedap, lepas makan..errrmmm rasa paulah, kalau ko letak banyak-banyak pau dan suruh aku teka mana satu pau Yik Mun confirm aku tak tau, sebab sama je macam pau biasa, tak tau tang mana yang lainnya, haha tapi takpelah at least dapat jugak merasa :) Tapi kalau ko tanya sedap ke tak, confirmlah aku cakap sedap sebab aku memang suka pau pun, cuma bagi aku rasa dia dengan pau kedai Kak Limah sama je, aku tak jumpa kat mana lainnya. Oklah tu je nak cerita, bye!


Friday, September 11, 2015

PREORDER: Autumnz 2 in 1 Baby Food Processor (Steam & Blend)


PREORDER AUTUMNZ 2 IN 1 BABY FOOD PROCESSOR (STEAM & BLEND) 

BATCH 1 (SEPT 2015)



Sila order dan buat pembayaran depo/full payment sebelum atau pada 23 September 2015, seminggu lepas tu baru aku dapat barang dan terus pos untuk yang dah buat full payment sahaja. So ETA early October.



HARGA RETAIL: RM229.90

GMB PROMO PRICE FOR SEPT: RM170.00 (exc postage)


CITYLINK: RM18.00 (1-3 HARI BEKERJA)
POS DOMESTIK: RM9.00 (4-5 HARI BEKERJA)


Whatsapp/SMS/Telegram: 0162305024 (Erin)

atau Like Page Gobok Mommy & Baby