Klik Jommm

Monday, April 21, 2014

Kain Sulam Bandung Murah (Stok Penghabisan)

Salam,

Sori nak menega sat..ngahahaha, nak settlekan kain sulam ni, siapa nak roger ye



Nama Kain: TB Bunga Besar
Material: Chiffon (tak jarang, tak perlu lining)
Warna: Dusty Pink
Harga: RM88.00 (tidak termasuk pos)
Pos: RM8.00 Semenanjung/ RM13.00 Sabah Sarawak




Nama Kain: Rama-rama Comel
Material: Satin (tak jarang, tak perlu lining)
Warna: Dark Purple
Harga: RM88.00 (tidak termasuk pos)
Pos: RM8.00 Semenanjung/ RM13.00 Sabah Sarawak 

BERMINAT:

PM/WHATSAPP/SMS: 0162305024 (Erin)

atau Like Page Gobok Mommy & Baby

090412 - 090414: Aish Yusuf is 2

Salam,

Ye, memang dah lama tak update, banyak sebab..haha. Salah satunya Aish tak sihat, seminggu lebih aku cuti jaga dia, dan sebab lain, bila dah cuti lelama, kerja banyak gile, so blog taruk tepi dulu, kita kerjakan apa yang patut dikerjakan cukup-cukup. Dah cukup dikerjakan baru kita on blog balik..ngahahaha

Alhamdulillah, Aish dah genap 2 tahun, ayat klise emak-emak sedunia, "kejap betul dah 2 tahun, kejapnya dah besar anak emak ni, kejapnye rasa macam semalam baru beranak, kejapnya itu..kejapnya ini" Maafkanlah, kami kaum emak-emak memang begitu, sebab kami sibuk sentiasa dengan anak, dengan  suami, dengan kerja, dengan macam2 tanggungjawab sampaikan tak terasa masa berlalu, bila dah jadi emak jarang sangat dapat merasa perasaan bosan, sebab kerja sentiasa ada, tak berhenti..mihihi.

Birthday Aish on 09 April tu sebenarnya masa Aish tak sihat, dia kena HFMD, kesian betul tengok dia, menangis meratap setiap masa sebab ulser dalam mulut, 5 hari tak minum susu botol, breastfeed pun dia takmo, makan pun taknak, aku buat sup hari-hari, dapatlah 2-3 sudu dia minum sup, selain dari tu, dia menangis je, 2-3 hari aku tidur-tidur ayam, 2-3 hari daddy berjaga malam bawak dia pusing2 naik kereta pergi 7Eleven pukul 2-3 pagi semata nak pujuk dia jangan menangis dan mengamuk. Aku tidur atas sofa depan tv, tak berhenti tangan ni enjut buai sebab taknak dia terjaga, padahal Aish dah berhenti berbuai, tapi bila HFMD, kitaorang buka balik buai semata nak pastikan dia tidur.

Malam sebelum birthday dia, dia mengamuk sakan, maybe sebab lapar dan mulut sakit, air liur meleleh macam air terjun sampai basah baju dia, akhirnya dia tertidur sendiri sambil tersedu sebab menangis banyak sangat, dengan emaknya ni pun menangis..hehe, alaaahhh tak sampai hati tengok dia macam tu, dia demam sampai seminggu tau, susah hati aku ni, lagi-lagi malam birthday patutnya happy, tapi dia asyik menangis je, maknya pun menangis sampai tertidur, 1-2 hari lepas birthday dia baru teringat, takde langsung gambar yang aku ambik utk kenangan birthday dia..dah dia begitu, nak ambik gambo pun xde mood.

Lepas dah baik demam, baru aku ajak daddy belikan kek untuk Aish, nak jugak ada kenangan untuk dia, sian anak mommy, masa birthday setahun tahun lepas dia kena Rotavirus, tahun ni HFMD, tahun depan harapnya sihat walafiat la ye dik, dah kenapa virus pun masa birthday anak aku tetiap taun ko nak hinggap?? wrong timing betul..huhu



 Untuk kenangan :) Happy Birthday Aish





 


Juih-juih mulut nak tiup lilin




Nampak tak mommy daddy kemain happy bila Aish berjaya tiup lilin..hehe



Kitaorang celebrate kat rumah mertua sebelum balik Jelutong minggu lepas, jadilah buat kenangan 

Minggu ni insyaallah akan buat kenduri doa selamat, tahlil dan birthday Aish jugak, tahun ni kitaorang buat di Rawang, kecik-kecik je, tapi daddy nak jugak buat theme, tahun lepas tema Elmo, tahun ni kita ikut apa yang Aish suka pulak

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*






Upin Ipin laaaa, bak kata Aish "pinpin"

Habis la atok nenek kena jadi maskot tahun ni..haha

Oklah, bye!


Friday, March 28, 2014

Bento Pertama

Salam,

Hai buat apa tu..hehe, lama gila kot tak ber update blog aku ni. Kadang-kadang aku sendiri pun tak tau apa yang aku kalutkan, kalut semedang, apa pun tak sempat..haha.

Hari ni nak cerita pasal bento..eh aku tak rajin macam mak-mak lain yang buat bento hari-hari untuk anak dia, aku tak sempat, kan aku cakap aku kalut semedang..miahahaha, pagi-pagi aku bz menguruskan diri sendiri dan anak, tu je dah buat aku bz setiap hari bekerja, x sempat weh nak gentel bento benti ni melainkan kalau aku bangun pukul 5 pagi la kan..errrr aku malas..huhu.

Baru ni aku pergi Mr. DIY, ternampak la pulak si Panda ni..tergeram la pulak, terpaksa aku beli dia, ngada tau ko panda goda-goda mak Aish ni



 Kemain panda ni sengih kat aku masa kat Mr. DIY tu, terpaksa acik bawak dia balik



 Ahhhh comel..geram rasa nak gigit-gigit



Ko tengok Aish makan, dia makan 1 je tau, tu pun tak habis. Itu la salah satu sebab kenapa aku tak berbento, sebab Aish belum pandai menghargai seni bento lagi..hahaha maybe bila dia dah besar 3-4 tahun dia dah pandai kot tengok bento dan teruja, sekarang ni dia tengok panda tu takde perasaan pun, penat mak ko tekan acuan nak kasi roti jadi muka panda tau nak oiii.

Oklah bye!






Thursday, March 20, 2014

Baju Muslimah di ZALORA

Salam,

Aku rasa kebanyakan dari kita memang biasa dan mungkin pernah beli dengan ZALORA kan? Best dok?? best kan, sebab ZALORA ni salah satu kedai online yang terbesar, banyak pilihan dan memang senang nak berurusan, yelah nak pulak kalau korang macam aku ni, bekerja dan beranak kecik. Dulu masa bujang sempatlah ko nak pergi Jalan TAR berjam-jam membelek baju, kot nak catwalk cuba berpuluh baju pun siapa lah nak kisah, berpanas berhujan pun takpe, pendek kata nak beli sehelai je, tapi kemain bergolok gadai menghabiskan masa berjam-jam nak pilih baju punya pasal. Bila aku dah ada Aish manalah sempat nak buat semua tu, kalau sempat pun, kena main sambar-sambar je, nak cuci mata pun tak sempat..wuwuwu, kang Daddy dah jeling lain macam dengan pesanan penaja "Rin, cepat sikit, awak ni ada anak kecik" habis camne?? APTB.

Cuba korang usha website ZALORA, hari tu aku tengok, mak oiiii banyaknya pilihan baju dia, nak beli pun senang, klik klik je, transfer duit, settle, servis dia pun cepat, antara baju kat ZALORA yang buat aku meleleh airliur ialah baju muslimah, auuwwww cantik dan style gila okeh. Nah aku kasi link BAJU MUSLIMAH terus untuk korang tekan lelaju.



Tengok ni tak ketat dan tak seksi, corak rimau lagi, ni kalau Aish nampak aku pakai ni mau dia takut takmo dekat..gahahaha, boleh mak ko ni jalan sorang-sorang feeling-feeling single, tak pun tiap kali dia nampak aku pakai mesti mulut dia asyik "roar, roar" je..hahaha. Dia dah pandai buat bunyi binatang tau..hehehe



Style habis ni, cantik..cantik ish..ishh ishh (sambil geleng-geleng kepala)




Lepas tu kalau korang nak tau, koleksi baju muslimah kat ZALORA ni semua dari jenama terkemuka di Malaysia tau dan pastinya ZALORA memang mementingkan kualiti, tak caya?? cer try beli satu, confirm korang puas hati. Nah aku bagi lagi, dah nak gaji kan, boleh cuci-cuci mata dulu, gaji je kang berdesuppp ko beli ye..hehehe. Oklah aku nak gi cuci mata jugak ni sebab suamiku dah nak gaji sabtu ni..ehehehe hai bang!!, bye!


Wednesday, March 19, 2014

PRELOVED: Alphabet Foam (SOLD)

Salam,

Aku nak jual alphabet foam Aish ni, dah lama aku beli, tapi pakai sekejap je, boleh kata condition dia 9/10, lengkap dari A-Z, takde yang hilang pun. Aku pakai sekejap je sebab Aish dah pandai buka alphabet tu sendiri, penat mak dia ni susun cantik-cantik, baru seminit kat dapur bila aku datang balik, habis dia tanggal semua alphabet tu berlonggok setempat, mula-mula dulu sebagai ibu mithali aku susun balik sambil tersenyum dengan meninggalkan pesanan, "Aish, jangan buka ye" tapi lepas tuuuuu ko faham-fahamlah sendiri. Kesabaran ku menipis, jadi aku kemas dan simpan, sampailah baru ni aku perasan dah lama aku simpan so aku basuh, berus satu-satu, dan aku nak jualllllll. Ada sesiapa berminat tak?





Alphabet Foam size besar

RM 35.00 (exclude postage)
RM 8.00 postage to Semenanjung

Aku jual half price, aku beli dulu mahaiii

Berminat?

PM/WHATSAPP/SMS: 0162305024 (Erin)

Mari membeli sambil beramal..hahaha sebab duit ni nanti aku nak masukkan dalam ASB Aish.

Bye!



Tuesday, March 18, 2014

Aktiviti dengan Aish

Salam,

Baru semalam cerita pasal kain sulam bandung kan, hari ni pagi-pagi cargo dah call bagitau kain sulam dah sampeeeee..yippeyyy, aku tak sabar, lepas ambik kain terus pergi beli plastik nak bungkus dan nak arrange utk pos esok or bila customer dah bayar je terus aku nak pos. Ye lah dah lama d'orang tunggu, sekali bila aku buka je parcel, aku tengok kain lain yang datang, nak pengsan aku rasa tau, aku order 23 pasang je yang sampai 35 pasang, patutlah maha berat wehhh. Bila aku bagitau supplier aku semula, dia check dan rupa-rupanya tertukar dengan customer dia kat kedah nun, kan dah banyak kerja aku ni jadinya, saborrrr jelah, so aku call kakak kedah tu dan inform dia, kain aku belum sampai lagi ke kedah, bila call cargo, cargo cakap dah on the way ke kedah, nak tak nak memang kena tunggu parcel aku sampai dulu la kat tangan akak tu sebelum dia pos barang aku dan aku pos kain ni ke dia, takpelah, dugaan namanya walaupun aku dah stress ni. Complicated betul, so insyaallah minggu depan aku dapat dan aku pos kain korang ye, aku minta maaf sangat-sangat, dahlah sampai lambat, salah pulak dia..grrrr. Ni cemana aku nak bungkus balik kain tu, berat gile, aduhaiiii ko berikanlah aku kesabaran ya allah. Aku harap sangat memang kain aku tertukar dengan akak kedah tu sebab kain dia kat aku, janganlah tertukar dengan orang lain pulak, dah berganda kerja aku jadinya kang.

Haha stress korang baca, ok-ok sekarang kita kasi cerita gembira. Pagi-pagi sabtu lepas breakfast terus ajak daddy temankan Aish mandi pool, aku suka pergi pagi-pagi sebab takde orang, ko boleh bermaharajalela sesuka hati.



Pakaikan dia pelampung lengan, lepas tu pandailah dia bawak diri, ni pool untuk kanak-kanak, tapi kena tengok jugak, kadang-kadang dia terbabas, sebab dia tenjekkan kaki dia



 Amboiii macam mak ko je yang terlebih seronok ni



Air dah masuk dalam mulut dan hidung dia pun dia masih happy, sian anak mommy jarang-jarang dapat mandi pool. Sekarang jerebu, memang tak boleh la dik, duk la kita dalam rumah je.











Pastu lari terkedek-kedek bila nampak playground



Duduklah dia mengadap orang main kat situ, budak-budak tu pulak tengoookk je dia. Sekarang hari-hari nak pergi playground, tapi lately ni aku tak bagi sebab jerebu, sekarang ni pun Aish dah start batuk. Kalau aku tak bagi, memang mengamuk la dia, bagai nak patah pinggang dukung dia sampai tingkat 8 sebab dia meronta-ronta..waaaaa. Oklah, bye! 


Monday, March 17, 2014

Buat Pelangganku

Eh dah macam GRO pulak bunyinya..hahaha. Cuma nak bagitau, terima kasih sebab membeli dengan aku, terima kasih sebab sabar bila barang delay, terima kasih sebab paham dan berlemah lembut dan menyayangiku (ok itu aku tambah, apa merepek sampai nak sayang ke ko). Tq tau, sobss sobbss, barang borong batch kedua aku dah pos pagi tadi, settle, hilang gundah gulana hati aku ni, pegang duit orang lama-lama pastu tak pos barang buat aku risau tau. Korang yang dapat awal tu sebab aku terus suruh supplier poskan, baki yang hujung-hujung ni je aku pos sendiri sebab ada beli untuk diri sendiri jugak..ngehehe, so alang-alang mai lah aku collect dan poskan barang korang, nak patah lengan jalan kaki gendong barang ke pejabat pos pagi tadi. Minta halal lebih kurang ye.

Eh.. tapi belum habis gundah gulana aku ni, kain sulam bandung enggak sampe-sampe lagi ni, hopefully by this week kain-kain tu sampai, susah hati aku ni tau, sebab kain ni yang paling lama delay, sorry sangat sebab korang kena tunggu lama..dah pos dari awal bulan hari tu ke Malaysia, tak taulah kot sebab SAR, kapal tu kena kona jauh sikit gamaknya masa lalu kat Laut China Selatan.. masuk akal tak eh? hehehehe merepek tak agak-agak aku ni.  Kadang tengah malam terjaga susukan Aish duk teringat kain bandung..hahaha adoii susah hati, cepat la ko sampai. Minta maaf untuk korang yang menunggu lama tu, maaf dari hati ye.

Siapa yang berminat nak beli apa-apa dari GMB, meh lah pm aku, don't worry nak tanya je pun aku tak marah, aku reply molek-molek, ada rezeki Aish, adalah order korang, kalau korang tak jadi order, aku kira bukan rezeki Aish la tu..kannnn

Oklah, doakan aku ye, moga murah rezeki keluarga kecik aku selalu :) dan semoga murah jugak rezeki korang yang tolong doakan tu.


  
Pop Up Spice Rack tinggal satu je baki kat aku ni, ada sapa-sapa berminat, nak clearkan umah aku..hahaha

GMB Price: RM25.00 exclude postage
RM8.00 postage to Semenanjung

Siapa nak roger ye, satu je lagi ni :)

PM/WHATSAPP/SMS: Erin 0162305024

Bye korang.