Klik Jommm

Tuesday, August 11, 2015

Salam Aidilfitri

Salam,

Selamat Hari Raya, hahahaha nampak tak raya dah nak habis baru hegeh-hegeh nak update ;p. Raya tahun ni giliran family En. Syg, maka di Rawanglah kitaorang beraya tahun ni.

Sama macam tahun lepas jugak, minggu last raya tulah baru aku ambik cuti dan shopping baju raya anak beranak, tahun lepas pergi dengan adik, tahun ni pergi berdua dengan mertua, zass ke Jakel Shah Alam beli baju siap je untuk En. Syg and Aish, baju kurung Alana aku beli online je, baju aku tengah-tengah bulan puasa baru ku tempah, aku kan baru bersalin bulan March hari tu, so paham-pahamlah sekarang size agak gajah sikit, tak berani beli baju lain maka sepasang je lah baju raya aku tahun ni, tapi lepas bulan puasa hari tu dah turun 2kg lagi la..huahhh suka!! Aku aim 48kg je, sebelum pregnant berat aku 45kg tapi terlalu kurus la, so nak maintain 48kg je lepas ni, sekarang dah 50kg..mihihihihi. 

mmmm apa lagi eh nak cerita..haaa tetiap tahun pun kitaorang akan balik 2 2 kampung, Rawang dan Temerloh, sebab tu aku tak kisah sangat raya kat mana, sama aje, sebab tetap akan jumpa 2 2 family jugak time raya.

Raya Pertama hari tu, bangun je pagi lepas breakfast terus aku berus kain sebesen..bahahaha sempat lagi, dalam pukul 12 macam tu baru bersiap pakai baju raya dan terus ke rumah Tok En. Syg kat Sg. Buaya yang jaraknya dari rumah mertua aku dalam 15 minit je pun. Habis je kaum lelaki sembahyang Jumaat dan makan-makan kejap kat rumah Tok terus balik Serendah semula, tunggu adik beradik pak mertua aku datang pulak, malam tu kitaorang bergambar family dan salam raya, settle raya pertama. Nampak tak sempoinya raya kat belah Rawang ni, sebab family mertua memang jarang ke mana-mana time raya tunggu orang datang rumah je. 

Raya Kedua, kitaorang ke rumah makcik En. Syg lepas tu terus zass ke Setia City Mall celebrate birthday anak buah En. Syg, habis cerita raya kedua

Raya Ketiga, petang tu balik Temerloh, settle raya ketiga..kakakakaka, nampak tak aku tak kemana-mana pun time raya..mihihihi

Raya Keempat kat Pahang, tak ke mana pun aku, memang duduk rumah je mengadap adik beradik

Raya Kelima dah gerak balik Rawang semula, otw balik kitaorang singgah rumah pakcik aku kat Bandar Jengka, macam tulah cerita raya aku tahun ni

Ok jom tengok gambar pulak


Aish kan duklah mengamuk taknak pakai baju melayu, so nak tak nak terpaksa umpan dia dengan tab, dia jarang dapat tab tau, aku memang sorok and just bagi dia on certain ocassion je, budak bila dapat benda yang jarang dapat, makanya mata dia tak habis-habis merenung tab, bergambar pun tab ada sekali, kalau ko ambik mau perang besar tu, sabo jelah mak ko ni Aish oiii, tu pun songkok dengan sampin dia tak pakai. En. Sayang balik je dari masjid terus aku ajak bergambar, sebab aku takut kejap lagi anak bujang ngamuk nak buka baju.



Boria..hehe, baju ni adik ipar aku belikan kat Indon, so tahun ni ajak adik beradik perempuan ramai-ramai pakai baju sama. Tu jelah satu-satunya baju raya aku, nasib baik tahun ni tak berjalan raya sangat, kalau tak mana aku nak korek baju pulak sebab semua baju kurung aku dah tak muat, ye semua dah tak muat akibat berat degil nak turun, dulu kan 45kg aje, sekarang 50, nak zip kain pun tak boleh dah..kahkah kronik sangat ni, ku ingat minggu depan nak cuti beli baju baru..kikikiki sebab dah kurang baju yang boleh dipakai sekarang. Eh ni entry pasal raya ke entry pasal berat badan kau?? confuse readers..auww ada ke readers blog bersawang ni?? miahahaha.




Raya kedua; celebrate birthday anak buah En. Syg kat Delicious Setia City Mall



Raya ketiga; balik Temerloh



Alana dan cousin (anak kakak aku) Adelia. Rezeki akak aku pregnant sekali dengan aku tahun lepas padahal dia dah pasrah kalau ditakdirkan anak dia tunggal, sebab dia dah cuba 3 tahun baru dapat Adelia ni, so sekarang anak dia 2 sama macam aku. Adelia lahir 1 March, Alana 11 March, ohhh hari ni Alana dah 5 bulan.



Pa aku aka Atok Jamal ;p


Aish tidur lepas sepahkan umah atok, hahahaha teknik penyamaran ke apa ni.

Gitulah raya saya tahun ni, sambung raya tahun depan pulak ye. Selamat Hari Raya semua, maafkan saya zahir dan batin ye, kotlah ada entry yang mengguris hati korang..kihkih. Bye!!





4 comments:

  1. alana! muke aisy sgt nih..eii2 geram

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya kak, hehe. alololo besar dh anak dara tu.

    ReplyDelete
  3. anak dara tu jadi tumpuan sangat.. comel!!

    ReplyDelete