Klik Jommm

Thursday, May 26, 2011

Kasut Sanding

Hai.. hari tu aku pernah janji nak tunjuk kasut nikah kan. Tetapi apakan daya, pagi tadi sambil tunggu q nak masuk bilik air, aku cuma teringat nak ambik gambar kasut sanding aku je, alih-alih lupa jugak dengan kasut nikah. Next time aku tunjuk, alahh kasut nikah buruk, kasut dalam koleksi sendiri je, aku tak beli lain pun. Membazir, lagi pun bukannya aku nak nikah sambil pakai kasut kan. Kasut tu buat syarat je. Sebelum tu meh nak cerita history kasut sanding ni.

Nak carik kasut kaler royal blue, kemain payah. Kat Sunway Pyramid tu, dari hujung sini ke hujung sana, dari tingkat sinin ke tingkat sinun, semua kedai aku masuk dan pernah jumpa satu je kasut kaler royal blue yang bagi aku kelihatan seperti kasut dinner sahaja. Aku kan cheapskate, kalau sekali beli tu, biarlah sampai bila-bila boleh pakai, takmo la sesuai dipakai waktu sanding je, lepas tu terperuk bawah katil, aku memang cukup tidak berkenan kalau beli barang dengan niat sekali pakai je..no, no, no, tak baik membazir. 

Akhirnya jodoh menemukan kami di Jusco Bukit Tinggi, nahhhhhhhhh bersinar-sinar kasut itu dari kejauhan memintak dibeli, sekali aku datang dekat, nahhhhhhhhhhhhhhhhhhh discount pulak beliau, 30%, gilang gemilang cahaya di mataku, air mata merembes membasahi kasut display, masa bagaikan terhenti menyaksikan pertemuan antara seorang insan dengan kasut sanding yang sekian lama didambakan kehadirannya, dunia bagaikan tersenyum bersama kerna akhirnya pencarian berakhir. Hahaha..dah jangan nak drama ko nangis kat kedai Bata..benci aiii. Yes darling aku beli kat kedai Bata, tapi cap Marie Claire. Harga sebenar RM80++ lepas discount dapat RM63, saiz 5 tinggal satu je, bukankah itu dinamakan jodoh..cewahhhhh. Btw, kaler kasut ni bukan royal blue, lebih kepada dark blue, En. Syg cakap, takpe, sebab kaler kasut ni match dengan langsir bilik pengantin aku. Motif nak matchkan kasut dengan langsir bilik?



Dark blue dengan kristal kaler hitam :D. Adik aku cakap lepas sanding dia nak kasut ni..hamboiii









Setiap angle aku tunjuk, bukan teaser dah ni, lebih kepada "nah, hambek kau". Pre wedding haritu aku pakai kasut ni..teheee..tak sabau.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*





Kasut biru in action. Owhhh..comelnya kasut ni (senyum simpul)


7 comments:

  1. waaaa....
    cntik la...
    suka2..
    kalo nk sewa gtau ek...
    ngeee~~~~

    p/s: nk pakai time bila ntah. biru bukan tema honey pon....
    :)

    ReplyDelete
  2. cantiknya... =) ske warna dia..

    ReplyDelete
  3. pattern kasut yang sangat cute n ditambahkan dengan batu tu, sangat menyerlah.....lagi pun kaki tuan yang memakai tu pun comel jugak... =D

    ReplyDelete
  4. kasut u sgt cantek!!!!!!!!!! tahnaih coz pencarian u utk kasut idaman dh berakhir...wish me luck..coz i maseh mencari!

    ReplyDelete
  5. salam kenal n hai..

    omg...kasut cntk u..beading tuh yg buat kasut tuh nmpk ag outstanding..

    ReplyDelete
  6. just stumble upon ur blog while bloghopping, so... another shoesaholic!!! anyway, ur shoe is magnificent!!! ur pre-wedding pon awesome!! good luck with the wedding yeah ;)

    ReplyDelete