Klik Jommm

Thursday, September 10, 2015

Solid Food: Review Autumnz Baby Food Processor

Salam,

Esok, 11 September Alana dah 6 bulan, tapi disebabkan esok dia akan start makan kat rumah babysitter, maka emak yang excited ni plan nak suap dia makan malam ni..hahahahaha. Boleh je nak tangguh hari Sabtu ni, tapi i is tak penyabo punya orang ;) So malam tadi lepas settle dinner dan kerja rumah, aku pun testlah Autumnz Baby Food Processor yang aku baru beli hari tu, errr aku beli dengan diri sendiri je sebab aku jual barang Autumnz, kalau korang berminat jangan lupa contact aku lepas habis baca review ni tau..tau..tauuuuuu.



Ni antara barang paling baru yang Autumnz jual, jadi sebagai reseller, kenalah kita test dulu sebelum jual, so that bila customer tanya soalan, aku tak teragak-agak nak jawab, nasib baik jugak aku baru beranak kecik, adalah alasan nak gunakan duit business sendiri beli sample pastu pakai untuk diri sendiri..mihihihi. Jangan risau ye barang Autumnz ada warranty setahun, dan alhamdulillah aku sendiri dah pakai steriliser dan warmer Autumnz 3 tahun lebih, setakat ni tak pernah rosak dan memuaskan hati, dah lah murah pulak tu, memang investment yang berbaloi-baloi.



Ok ni dia food processor tu, saje aku letak botol susu Alana nak bagi korang agak-agak size dia, tak besar sangat, sedang-sedang je. Siapa yang pernah beli set steriliser warna purple hijau ni dengan aku (Gobok Mommy & Baby), marilah beli food processor ni pulak, kasi matching..kekekeke



Bawah food processor ni ada pelekat getah ni, kot kalau korang blend idokla dia terpelanting, so takyah susah-susah nak pegang macam korang blender cili kering tu ;p.



Yang hijau ni tempat kita letak air, so sebelum apa-apa, kita letak air dulu, senang je, buka penutup hijau ni, masukkan air sampai MAX dan tutup kemas.




Tak payah susah-susah nak sukat air bagai, sebab kat dalam tu ada tanda sampai paras mana air yang korang kena isi, kena isi sampai MAX tau, jangan lebih dan jangan kurang ye. 




Malam tadi aku buat puree pear, lepas basuh dan kupas kulit potong kecik-kecik macam ni ye, jangan la korang gi potong 4 pulak, haaa bercinta nak tunggu buah tu lembut kang.




Settle potong buah dan masukkan dalam bowl boleh la mula steam buah tu, kalau nak steam, pusingkan knob purple tu ke kanan mengikut arah jam, pear kena steam 30 minit, dah siap pusing knob boleh la sambung buat kerja lain, dah siap steam kang dia beep.




Tu tengah steam




Kalau nak blender pusingkan knob purple tu ke kiri mengikut arah lawan jam



Tengok, halus kan, korang tak payah tambah air dah tau lepas steam tu, terus je blend, untuk baby yang baru nak belajar makan kena buat cair-cair je, in case korang rasa puree tu macam masih kasar dan tak cukup air, baru korang tambah air.




Puree dah sejuk boleh tuang dalam bekas ais kiub yang ada penutup dan bekukan, bila anak nak makan just panaskan semula pakai warmer atau buat teknik double boiler je, waaaa senang hidupku selepas ni, tak payah sambil lipat kain sibuk nak jenguk dapur takut buah/sayur Alana terlebih masak.

Personally aku rasa, ni memang gajet yang sangat best untuk mak-mak, tak kiralah ko bekerja or surirumah sekalipun, sebab memang sangat menyenangkan kerja, kurang periuk nak dibasuh, tak payah korang tunggu kat dapur sebab takut makanan anak hangit, ko just steam dan tinggalkan je, siap steam terus blend, senang kan, dah lah harga murah, aku rasa ni memang investment yang sangat berbaloi-baloi, sampai anak 5 pun boleh pakai lagi nanti insyaallah.

Ok dah settle baca review ye, macamana nak beli??

Boleh whatsapp/sms/telegram aku: Erin 0162305024 atau Like Page Gobok Mommy & Baby.

Disebabkan September ni kira first batch aku nak ambik order, so aku buka preorder ye, boleh bayar 2 kali, kotlah anak korang baru 2-3 bulan, dah boleh la bayar ansur2 tu, tapi dah bayar depo, tak boleh la cancel pulak sebab once korang dah depo aku terus ambik stok dan dulukan duit aku, settle bayar baru aku pos kat korang. 

PREORDER AUTUMNZ BABY FOOD PROCESSOR BATCH 1 (SEPT 2015)



Sila order dan buat pembayaran depo/full payment sebelum atau pada 23 September 2015, seminggu lepas tu baru aku dapat barang dan terus pos untuk yang dah buat full payment sahaja. So ETA early October.



HARGA RETAIL: RM229.90

GMB PROMO PRICE FOR SEPT: RM170.00 (exc postage)


CITYLINK: RM18.00 (1-3 HARI BEKERJA)
POS DOMESTIK: RM9.00 (4-5 HARI BEKERJA)

ORDER SEKARANG MAYBE BULAN DEPAN EMAK ALANA NI TAK BAIK HATI DAH..KUEKEKEKEKE..MAI LAAAAAAA


Whatsapp/SMS/Telegram: 0162305024 (Erin)

Ok, bye!!


6 comments:

  1. mcm best jeeeeee

    tp i dah xde baby.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tambah satu lagi..hahahahaha :D

      Delete
  2. as salam sis,yg ni leh blend tuk bt bubur nasi ke?

    ReplyDelete
  3. nak tanya.. blender ini boleh guna untuk blend dry food tak? mcm beras untuk buat bubur baby. tq

    ReplyDelete