Klik Jommm

Friday, March 2, 2012

Laundry baju baby

Hebat betul aku Sabtu lepas, basuh baju baby, basuh tangan, 4 kali trip ko tau sampai nak pitam. Last-last pergi klinik dekat rumah mertua, takutlah darah tinggi or darah rendah ke, tapi BP normal, maybe sebab penat sangat kot. Sidai baju sambil berpanas lagi, manalah tak hampir pitam. Aku tak nak basuh pakai washing machine, takut cepat rosak. Sekaranglah, kalau dah ada anak esok, kalau tak sempat, ku campakkan ke dalam washing machine jugak.



Kasi rendam dulu



 Mitten, booties n bonnet





Baju-bajuan


Ni separuh je, malas aku nak snap semua.



Lipat, susun dalam box, terasa sikit pulak baju anak aku, rasa nak tambah lagi, tapi Ma aku cakap hari tu, sudah-sudahlah tu, dah lahir nanti, belilah lagi. Tapi rasa macam nak tambah lagi lah, ok nak tambah diam-diam nanti.

5 comments:

  1. waaaa..rindu nak basuh2 lagi baju baby...tnggu 2nd trip plak..hihi..:)

    ReplyDelete
  2. hihih.sy pon selalu rasa sikit je baju baby.asyik nak gi beli je

    ReplyDelete
  3. xpe sikit...nnti top uplg bila baby dh kuar...time tu dh blh bawak baby jln2 skali...hehe

    ReplyDelete
  4. Sy stop beli sebab pas beranak 2-3 bulan dah raya.nk beli baju raya meriah2 pulak time tu.hehe

    ReplyDelete
  5. mase basuh baju baby aritu pon..ai pitam2 gak..sakit belakang toksah citer ar..sedangkan bukan ai yg ngadap sangat pon..sumer asben buat..huhu...ai lepas basuh n lipat..terase terlebih pulak baju baby...membazir lak rase..

    ReplyDelete