Klik Jommm

Thursday, June 6, 2013

Aish Punya

Hai, I'm back! hari kedua bekerja lepas MC berhari-hari dari minggu lepas. Aku baru baik demam and sakit mata sebenarnya. Demam paling lama dalam hidup, 5 hari, suami bising suruh ambik darah, tapi aku takmo, sebab aku ni penakut kut kut, dulu masa pregnant dah terpaksa, tak boleh nak lari, alangkan check darah dia ketip kat jari pun aku galok berdebor, ni kan pulak ambik kat pelipat tangan tu banyak-banyak..takmo takutttt.

Sekarang Aish tengah demam..lagi, padahal dia baru demam minggu lepas, sempatlah sihat dalam 6 hari. Haissshhh susah hati aku ni, nak cuti dah tak boleh, sebab aku dah MC lama sangat hari tu, kerja aku kat office ni tak taulah nak cakap tahap mana banyaknya, tapi memang banyak. Hailah adik oiii, kenapalah tamak sangat nak demam sampai 2 kali sebulan, cer simpan demam tu untuk 20 tahun akan datang ke, takpun kasi kat orang lain je ke, kenapalah rajin sangat nak tolong sambung demam mommy. Malam tadi mengamuk sebab hidung tersumbat, tido-tido ayam aku ngan daddy dia malam tadi. Oklah kerja melambak ni, aku update ni pun sebab dah lama sangat tak update, rasa macam rindu pulak kat blog sendiri.

Hari tu pergi GM Klang, beli ini untuk Aish


Playmat baru so no more ABC foam tu, sebab Aish suka buku animal dia, so aku beli playmat animal



Dia suka main ni, pandai dah dia masukkan, tapi instead of toys dia lagi suka buku, panjat kabinet lepas tu menjerit suruh ambik buku, kalau dia hadap buku, aku boleh masak dengan tenang. Kalau dia nampak buku animal kuning dia, habislah..berbuih la mulut mak hang lepas tu kena buat bunyi binatang, sebab dia hulur kat kita suruh baca, lepas tu dia senyum-senyum gembira..fufufu. Bye


12 comments:

  1. cantek playmat baru hehe..

    ReplyDelete
  2. berbuih mulut mak hang no..haha.. :P

    ReplyDelete
  3. wahh..nanti dah besar jd ulat buku nie..bagus2...rajinnye dia nak hadap buku..:)

    ReplyDelete
  4. ui sakit giler ambik darah utk buat analisis tu rin oii..lg2 amik kt urat nadi. bergegar seluruh tangan.. pape pn slmt dh sume kan? syukur..

    ReplyDelete
  5. mahal tak playmart kat GM ...akak beli kat Nilai RM16 je ko hehehe...Fayel abg kawasan block ni dia main humban je...pening...buku pulak main koyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. 16?? murah gile tu kak, kat GM besar tu 18. oklah kan dari beli online 20++ oiii

      Delete
  6. Demam rindu kot.., heheheh...cntiknya playmat tu..suka haiwan cute :)

    ReplyDelete
  7. bagusnya aish suka buku! ayish lak suka koyakkan buku, sabo je la =_=

    ReplyDelete
  8. comelnye playmat aish.. tenang je jiwa tgk..:)

    ReplyDelete
  9. Bagus la suka buku...besar jadi budak bijak ni kan..

    ReplyDelete
  10. Elok je aish pakai sarung kaki tu.. nk elak lutut hitam/kasar bila merangkak kan? Anak I, pakai socks pn dia tanggalkan sendiri. Stress!

    ReplyDelete
  11. annaila tak bape nak suka buku...asek la main lion die...
    eh ke mamanye malas nau nak bacekan buku utk naila...hahaha...:p

    ReplyDelete