Klik Jommm

Friday, July 5, 2013

Anak buah baru - Nur Qaira Amanda

Salam,

Ni nak cerita pasal salasilah keluarga, aku ada 6 orang adik beradik. 3 orang dah kahwin, 3 orang belum. Aku anak kedua, kakak yang sulung dah kahwin and ada sorang anak perempuan umur 4 tahun, and adik lelaki aku sebaya En. Syg pun dah kahwin, btw En. Syg muda setahun dari aku. Dia kahwin tahun 2009, aku kahwin 2011, nampak tak langkah bendul tu..hahaha. So sekarang alhamdulillah dia dah ada 2 orang anak perempuan, which means Aish masih satu-satunya cucu lelaki kat belah aku, dan satu-satunya cucu kat belah En. Syg. Parents aku ada 4 orang cuculah sekarang, 3 perempuan, 1 lelaki.

Nama baby Nur Qaira Amanda tapi mak dia panggil Rara (terus aku teringat Safura mama Princess tu..hahaha) lahir on 14 June 13 kat Kelantan, sebab adik ipar aku orang Kelantan, berpantang kat Kelantan jap lepas tu dah balik rumah sendiri kat Penang. Parents aku sempatlah jugak tengok d'orang kat Kelantan, En. Syg sungguh-sungguh ajak aku pergi Kelantan jugak tengok d'orang hari tu, tapi cutiku dah ciput, camne nak cuti. Takpelah raya ni kita bersua muka ye Rara, tu pun kalau parents awak balik Pahang, kalau tak balik Mak Ngah pi Penang je lah.






Tido dengan bersungguh-sungguh




 Tido manjang ye ko dik, cer ko bangun tolong lipat kain ke, basuh beras ke, basuh pinggan ke.



Berat masa lahir: 3.6kg, mak dia cakap jahit sampai dekat punggung..ayarkkk terus aku ngeri tetiba, sebab aku dulu pun begitu. Tapi tidak akan mematahkan semangatku untuk beranak kali kedua dan seterusnya..hiyahhh


 Comel sangat ni


Rara dengan Kakak Amani dia..holoh..holoh. Kemain lagi eyebag ko Amani, berjaga malam jugak ke? hahaha

Ok, bye nak gi McD..yummmmsss




13 comments:

  1. comel sesangat kecik lg dah nampak gebu..putih ni kulit macam aish

    ReplyDelete
  2. comels2..baju purple love tu sama ngan baju lisa..baju favvy dia time baby..
    rindu bau baby..huhu..

    ReplyDelete
  3. aghhhh...comel giler....ni tak sabar nk tnggu bulan 3 taun depan ni...auummm!

    ReplyDelete
  4. alahai..comelnya erin..putih bebenor anak buah hang ni haa

    ReplyDelete
  5. Ya Allah comelnye!!!!!! Putih gebussss

    ReplyDelete
  6. aku rindu iman waktu baby!!
    k,bye..

    ReplyDelete
  7. Ya Allah..homei..homei...tembun!!hehe

    ReplyDelete
  8. uishhh..x tahan nengok bby dah nie..

    ReplyDelete
  9. mate sepettt... comel.. name pun cantek

    ReplyDelete
  10. baru rasa nak letak nama anak gegirl amanda hahaha..verangan betul!
    yang keluar semua burung acaner..smpai sudah tak de amanda LOL..

    ReplyDelete