Klik Jommm

Wednesday, July 24, 2013

Sahur

Salam,

Jarang sangat bercerita pasal menu sahur and berbuka kan, sebab bila nampak makanan, aku terus nak makan tak sempat dah nak capture macam korang.

Menu sahur kelmarin paling simple, tapi terpaling sedap sampaikan kitaorang berdua bercakap sesama sendiri "bestnya kalau dapat tambah nasi kan" hahaha, kitaorang masak nasi sebelum tidur, 1 pot lebih sikit je, so memang tak dapeklah nak tambah, ngam-ngam sekali makan untuk 2 orang je. Kitaorang memang jenis tak makan banyak, jarang sangat nak makan tambah-tambah ni, kekadang bergaduh takmo habiskan nasi sepot tu, aku suruh En. Syg habiskan, En. Syg suruh aku yang habiskan, tapi tu kalau bukan bulan puasa lah, time bulan puasa ni nasi 1 pot sekali sahur dah habis, masing-masing buat bekal dalam perut. Kalau masak 1 pot setengah, confirm terbuang, sayang.



Mak oiii comotnya mangkuk, ni dah separuh jalan makan baru ingat nak capture.

Bayam rebus, Ikan goreng, Budu, Sambal ikan bilis petai, ya allah sedap sangat

Belum 4.30 En. Syg dah bangun masak, aku terjaga bila dengar bunyi orang goreng ikan, "haaaa suami aku bangun masaklah", terus pejam mata rapat-rapat, tunggu kena kejut je..haha keji

Takdelah, aku sambung tidur kejap je, bila jam aku bunyi terus bangun buat air :)

Oklah, bye!

13 comments:

  1. wahhh menu sahur dia mantop...sorry ai takde menu sahur..sebab sahur ku makan roti lol...berbuka yer hehehe

    ReplyDelete
  2. aku punye menu sahur pg td pn bayam rebus+ikan bakar cicah air asam.ini le 1st time aku puas hati and mkn bertambah sorg2 di bln puasa.haha.menu simple lg sedap aku rse bln puasa ni.haha

    ReplyDelete
  3. best gak eyh leh sahur nasik lauk bagai..mamilisa same cam mimy, menu sahur kudap2 je..pagi ni sahur keropok lekor..mampu? hehehe..

    ReplyDelete
  4. lauk simple tu la yang sedap....:)

    ReplyDelete
  5. woii woiii..haku terlajak bangun pukul 6 pagi tadi nih..lapor nih tengok lauk sahur ko ni..huwaaaaa..

    ReplyDelete
  6. Br nk puji igt kakak erin yg msak, skli.......hurm
    Okla kan buat air..hihi

    Salu lauk simple yg buat makan nsi bertmbah kan..

    ReplyDelete
  7. Rajinnya en kesayangan sis erin..ngee

    ReplyDelete
  8. pehhh smbal ikan bilis petai... kecurrr airliur tghri ni.

    ReplyDelete