Klik Jommm

Thursday, July 25, 2013

Pasar Ramadhan Bukit Jelutong

Salam,

Aku sejak bulan puasa ni tak pernah sekali pun aku masak untuk buka puasa, semua main beli je sebab aku tak sempat nak masak, sampai rumah pun dah dekat pukul 7, Aish pulak dia nak df dulu bila dah sampai rumah, lama pulak tu dia nak ambik feeling, lepas tu nak mandikan dia, masak dinner and bagi dia makan. So hari-hari En. Syg akan beli ikut request aku kat Bazar Ramadhan je, time sahur baru kitaorang masak.

Baru ni kitaorang keluar nak beli sayur kat Jaya Grocer sebab stok sayur dah habis langsung. En. Syg sampai je rumah terus gerak ke Jaya and before that singgah ke Param Jelutong dulu. First time pergi ni.



Daddy kalau dalam gambar selalu nampak mokmok tapi hakikat sebenarnya...mok sikit je kan sayang?? hahahaha



Mommy is teringin Yong Tau Foo, kalau beli YTF confirm mintak kangkung 2 ikat.





Hahaha, innocent muka ko dik




 Mula-mula kitaorang pimpin Aish jalan, lepas tu daddy tak tahan sebab jalan pengantin sangat, terus dukung



 Sikit je stall kat sini, tak sempat berpeluh pun dah sampai hujung, adalah dalam belas-belas stall je, tak meriah sangat, orang pun tak ramai sangat. Yang banyak stall jual Yong Tau Foo je, adalah 2-3 yang aku jumpa.


Pastu beli murtabak daging seketul dengan apam balik, lepas tu balik la apa lagi, eh, pergi Jaya dulu la baru balik.

Kat Jaya, orang dah azan, kitaorang ambik air yogurt minum dulu sebelum bayar, sampai rumah baru berbuka dengan YTF, murtabak and apam balik.


Nak kasi Aish diam, bagi je hp tu and playkan video Minion, diamlah dia, sekarang dia suka betul tengok Minion, kan minion suka pisang, asyik sebut bananaaaaa manjang, Aish pandai sebut baa..baaa je




Kemain khusyuk, haih budak-budak sekarang, memang suka dengan gadget kan



Aish this morning, dia tidur tak bangun-bangun dari aku angkat dia naik stroller, letak dalam carseat drive sampai rumah babysitter tetaplah dia tidur jugak, apa yang dipenatkan ntah. Oklah, tu je, bye!


16 comments:

  1. Erin tau, sepanjang ramadan ni, hana pernah masak sekali je. Itu pun waktu hubby ada untuk ari ahad sahaja. sob2..

    btw, Naurah pun suka layan video minions. kalau aish suka sebut baa, naurah suka sebut Nana..haha

    ReplyDelete
  2. ehhh..asyraf pulak pandai sebut na na na je..elok lah kite gandingkan aish dgn asyraf ni..sorang sebut ba ba sorang lagi sebut na na na..kikiki

    ReplyDelete
  3. demam minion sekarang pulak the kids ...aish dah jalan yeayy walau pengantin pun redah jek

    ReplyDelete
  4. dah jalan dah aishop? alooooo comel nyeeeee

    ReplyDelete
  5. nape nadt xtau minion tu menda..hahaha..

    ReplyDelete
  6. ok..da google. minion tu menda alah kuning tu ye. baru tau.hahaha..

    ReplyDelete
  7. behave je aish dok dalam troli yek..hehe :)

    ReplyDelete
  8. haha aku selalu xsabar klu biar iman berjalan.dlu cm pengantin sekarang laju tp laju melencong ke lain.dh nk kne kejar die plak.grrr

    ReplyDelete
  9. Aku bawak dak qaleef gi bazar..kasut pon tak nk pakaikan..kalau tak bekelintau die lari...tak kose nk kejar dah....uhuukkss

    ReplyDelete
  10. anakku bagi la katun apepun.kalau dia tengah mood tak baek......haram dia nk nengoknye...aptb~

    ReplyDelete
  11. pergh xsgka daku arini bc entry ko rileks jer siap leh tarik napas lg..syabas!!hahaha

    smla aku lau bwk yaya g bazar bg dia jln seminit jer pastu dukong xsgup nak tgu dia jln silap2 gerai pn nk ttp da dekat buka posa..fuhh

    ReplyDelete
  12. aish...muka nak garang jek. senyum la sikit dik oii..hihi

    ReplyDelete
  13. muka aish encem..putih..hehehe..kurus jgk ek macam aish akk je/..

    ReplyDelete
  14. Jalan pengantin sgt ye....tgk la siket lg tkde maknenye nak jalan penguin dah...bersiap sedia lah berpeluh bagai...hihi

    ReplyDelete