Klik Jommm

Friday, November 29, 2013

Masak dan Makan

Salam,

Selama 2 tahun kahwin ni, tak pernah aku masak asam pedas, sebab En. Syg gastrik, so tak berapa elok makan pedas-pedas, tapi masa zaman bujang pun tak pernah ku masak, sebab family aku bukanlah berhantu sangat dengan asam pedas, jarang kot Ma aku masak. Tiba-tiba suami mintak asam pedas, first trial berjaya, ikut resepi mak mertua, second trial aku campur resepi mak mertua dengan resepi Kak Azrine, pun berjaya, ehemssss. Sape nak makan asam pedas, mai datang umah..muahahaha



Asam Pedas Ikan Tenggiri

alamak, tetiba tertelan air liur



Aish kan suka makan mee, penat mak dia ni perah otak fikir resepi mee untuk baby. Mula-mula dulu rajin la jugak ikut resepi senonoh, sekarang semua pun dah tak senonoh, habis takkan aku nak ulang resepi sama hari-hari. Aish makan mee untuk lunch and dinner, setiap hari, setiap masa, dah habis resepi senonoh aku cuba. Sekarang aku main tibai je buat resepi sukahati aku, memang tak senonoh

Rebus spagethi, tumis bawang putih and bawang besar dengan butter, masuk ayam, dah masak sket, aku letak sayur campur, letak sos tomato, letak air, letak spagethi, kacau siap. 

Aish tak kesah pun, asal mee dia ngap saje. Kalau nasi jarang dia nak makan, so aku masak ikut selera dia je. Oklah, bye!




7 comments:

  1. Aduhaiiii....ros yang tgk pun dh nk meleleh ni,,, :(

    ReplyDelete
  2. Ah sudah. Teringin pulak dengan asam pedas tu. =_='

    ReplyDelete
  3. ni blh geng fayel.nk.mee pasta bihun...nasi no way

    ReplyDelete
  4. Kecur liur tgk asam pedas tu. Kite ni pun da nk masuk 4 yrs kawen, last week br 1st time msk asam pedas sendiri. Ms bujang tolong2 mak je..mujur menjadi..huhu..

    ReplyDelete
  5. wah nampak sedap je asam pedas tu..kat srwk ni diorg punya asam pedas warna kuning..rindu laa asam pedas smnnjung punya..nak masak nanti diri sendiri je mkn, diorg xminat..sedey..haha

    ReplyDelete
  6. Jenis2 mee ni most budak2 sukakan..

    ReplyDelete