Klik Jommm

Tuesday, February 4, 2014

Hari ni

Salam,

Aku sorang-sorang kat office atas ni, lemau betul, keje banyak ni sebenarnya..haha. Update blog sat, jap lagi sambung kerja pulak. Semalam aku cuti, suamiku pun cuti, babysitter tak cuti, so kita hantar Aish ke babysitter dan kita dating berdua yang akhirnya end up pergi melawat baby baru lahir. Memula plan nak pergi karok, sekali tempat yang suami aku biasa pergi tu dah penuh daa, baru tengahari dah penuh, apa takde kerja lain ke orang M'sia ni berkaraoke tetengah hari buta..hahaha. Aku dah lama gila kot tak karaoke, last masa bujang, masa tu belum kenal suami aku lagi kot, cer kira dah berapa lama tu, almost 6 years..perghhh. Lepas tu pergi tengok tiket movie, alahaii movie semua boring, tak jadi tengok, or sebab kitaorang ni dah tua, dah beranak kecik, so movie yang dulunya time bujang baru tengok tajuk dah mengeletis-ngeletis nak pergi cinema, sekarang tengok tajuk je dah alahaiii, bosannya movie ni. Tak jadi tengok movie, kitaorang pergi Paradigm Mall, first time ok aku pergi, so sempat singgah Kaison, tapi kenapakah aku tidak excited pergi Kaison..hahaha ke sebab aku tinggalkan Aish kat rumah babysitter so aku tak rasa havoc macam biasa. Kalau Aish ada, semua aku rasa excited, maybe sebab havoc gile melayan dia. Sebelum pergi melawat baby, belikan present dulu untuk baby, takmo beli set baju newborn yang biasa tu, so kita beli luar biasa sikit.



Beli satu baju jalan n hairclip yang maha comel. Alahai bersinar-sinar mata aku tengok aksesori baby girl. Comel kan hair clip tu, aaaa mak suka. Tapi tak taula kat mana mak baby tu nak kepit hairclip tu nanti..haha gasaklah, kakak baby pakai pun takpe kot.

Gambar baby takde, tapi baby kecik and merah sangat..ololololo, besar tu rupanya Aish dulu, aku nak pegang pun takuitt, dia nangis mata pejam, mulut nganga-nganga..hujung-hujung je keluar suara..anyonyonyo dia tu, eiii geram. Kakak baby tu baru setahun sebulan, dia dah ada adik, terus aku terkagum-kagum, memang penuh tenaga mak dia, melayan kakak yang kecik masa mengandungkan baby ni dulu. Aku?? sekarang pun tak larat, tu baru anak sorang, terus rasa bertenaga nak tambah baby jugak, eh bertenaga?? macam lain je..hahaha pangggg!!



Ok stop cerita baby, ni lunch tadi, sebab sorang-sorang, gi tapau je grilled chicken with mushroom sauce, tak tau kenapa asyik terasa-rasa nak makan western je hari ni..hmm ke ada baby?? eh.. Oklah penat merepek, bye!


6 comments:

  1. haha..lawakla rin ni..lama tak bercerita panjang camni kan rin..hehe..
    baby 2015 kan? ke 2016?

    ReplyDelete
  2. aku tgh membayangkan erin bertenaga!!!hahah!moh la rin join jemah :s

    ReplyDelete
  3. request la baby girl pulok.. hihi

    ReplyDelete
  4. Ok.cpt2 la sis..nti blh beranak secara berjenah dgn geng gojes..ahakss

    ReplyDelete
  5. ape lagi..moh la tambah lagi baby...heheh..

    ReplyDelete