Klik Jommm

Monday, February 9, 2015

2nd Baby: Persiapan Barang Baby

Salam,

Dah hampir settle, tinggal headband je lagi, haha over ni!! Baju bajan baby pun dah habis aku cuci semalam, balik ni tinggal nak lipat dan pilih-pilih mana yang nak bawak balik untuk pantang dan mana yang besar dan agak-agak baby belum boleh pakai kita tinggal dulu kat Jelutong, masak nak angkut semua, mau tak muat kereta nanti, sebab anak dah 2, barang aku, barang Aish, barang baby lagi, kang ada yang kena duduk atas bumbung..haha. Lagipun setiap minggu kot En. Syg balik Temerloh tengok aku, kot kalau ada barang penting ku suruh je dia tolong bawakkan.

Memang dari zaman Aish dulu, bila tau je gender dan bila genap je perut 6 bulan, aku akan mula beli barang baby, beli, beli, beli sampai complete semua macam dalam list aku, sebab dah tak larat kot nak shopping sambil membawak perut lagipun kalau start awal, takdelah rush sangat nak membeli tu.

Setakat ni cukup dulu la apa yang aku beli, pakai mana yang ada dulu, baby dah lahir kang baru kita tambah-tambah apa yang patut, walaupunnnnnnnn, mata mak ko ni rambang je semedang..pffttt sabor-sabor (urut dada sendiri)

















Anak dah nak masuk 2 kata ko, so expert dah sikit waktu membeli tu, agak-agak kecik sangat size 3-6 months aku beli size 6-12 months, lantakkan beso sikit..lagipun baju Aish 3-6 months hari tu pun banyak, ada berbelas-belas pasang, kang tak sempat nak pakai baby dah besor dulu. Doakan aku ye, dah nak masuk 35 weeks dah hujung minggu ni, takuiiitttnyaaaaaa..hahahaha, dulu masa Aish excited nak bersalin, sikit pun tak takut, sebab tak pernah tau macamana sakitnya bersalin, kali ni excited jugak, tapi excited dalam kecuakan..kuakakakaka...heee hooo heee hooo heee hooo, berlatih pernafasan...fuhhhhh. Oklah bye!! :)


6 comments:

  1. nmpk excited nak dpt anak gegurl nie...
    hehehehe

    erin, lengging tue beli mane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin beli kat IG littleumarshop, tapi dah sold out la yang, ig dia je yg rin jumpa cantik dan paling murah, selai RM8 x masuk pos

      Delete
    2. miahahaha dah otw tu, beli 3 dulu, nanti2 baru tambah walaupun rambang mata benonya ni..tahan..tahan..haha

      Delete
  2. comeinyo semua barang keperluan baby gurl tu!
    ai is jeles banyak pink!!!!!
    hahahaha ape kes aku guna perkataan barang keperluan entoh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. keperluan ko yeh, acane byk dah barang keperluan bebimu??

      Delete