Klik Jommm

Monday, June 8, 2015

Our little princess

Salam,

Lama betul tak update blog. Dalam pantang hari tu aku update pakai phone je. Habis pantang bz menguruskan 2 anak, bz berpindah randah ke rumah mertua, bz mengemas rumah..eh macam2 bz la, business kecik aku pun tergendala sekali, tak tercapai dek tangan dah rasanya.

Alhamdulillah as of today baby dah 2 bulan lebih, sihat dan membesar dengan jayanya..haha. Aku pun dah start kerja bulan lepas..ni pun ku update pakai phone sambil mengepam kat office. Dah 2 bulan ku bersalin, moh la tengok anak dara aku pulak ye..hehe



Alana Nayli binti Asrul Sani













Rupa dia lain sikit dari Abang Aish, ada iras sipi2 je kot..huhu. Tapi baby ni kan rupa dia bertukar2, selagi tak besar, selagi tu tak tau rupa siapa. Alhamdulillah sangat Alana jenis tak banyak ragam, lepas susu je tidur berjam2, main kejap pastu mentido, malam pun sama, indah terasa dunia mak ko ni dik, berseri-seri berwarna-warni serta gilang-gemilang..kuikui. Moga sampai besar tak banyak ragam ye dik, jadi anak yang mendengar kata dan solehah ye.

Anak 2..hmmmm aku rasa lagi bz dari anak satu kot, tak cukup tangan, kaki pun aku rasa nak pakai buat keje..hahaha but definitely lagi banyak anak lagi bz, tapi bz dalam happy, seronok tengok anak-anak, rasa supermom sangat bila berjaya uruskan diaorang satu hari walaupun letih, tapi sekarang since ada Alana, Aish lagi rapat dengan daddy, sebab sejak aku pregnant pun daddy lagi banyak uruskan Aish. Alana pun kecik lagi, so dia lagi banyak dengan aku, biasalah dah anak banyak kenalah bahagi-bahagi tugas ye dak, londeh seluar mak kalau dedua anak mak kena uruskan sendiri.

Sama macam Aish baby dulu, sekarang Alana dan Aish mertua aku yang jaga, aku and En. Syg berulang dari Rawang, lepas raya ni baru pindah semula rumah sendiri. Sementara nak keras, En. Syg mintak mertua aku tolong jagakan dulu, lepas ni baru bagi babysitter, insyaallah lepas raya ni Alana dah almost 5 bulan, kira yakin sikit la nak bagi orang jaga.

Sekarang duduk dengan mertua belum rasa lagi hecticnya beranak 2, sebab balik kerja, nasi dah siap masak tinggal makan je lagi, kalau nak mandi or sembahyang ada mertua tengokkan anak, esok kalau dah hantar babysitter memang ke mana-mana la aku agaknya, berkejaran tangan sotong buat kerja..wahahaha.

Oklah sekian celoteh hari ni, sok sambung lagi, daaaa.



12 comments:

  1. Hahahaha..lawaks..
    Tp selalunya bila dh anak ramai dah blh pakai pengalaman handle anak2 sebelum ni..inshaAllah

    ReplyDelete
  2. Hehe. Bestnye x sabar nak jadi mak anak 2 jgk ni. Tomey anak dara :)

    ReplyDelete
  3. comelnya baby....gerammmm..putih gebu jer hahh..seronokkan ada baby baru ;)

    ReplyDelete
  4. masa kecik je kita kelam kabut sikit.. sbb dia menyusu badan. dah besar, senang dah...

    ReplyDelete
  5. comel nye la hai kamu baby..muah ciked

    ReplyDelete
  6. haah la rin.. lain sikit dari abang tapi sipi sipi iras aish tu mmg ada..dah adik beradik katanya.. huhu

    ReplyDelete
  7. Bulat nye budak ituuuu! geram!

    ReplyDelete
  8. Cutelah bby...girl kan...tahniah...

    ReplyDelete
  9. Kalau daku beranak 2?no social life gamaknye

    ReplyDelete
  10. ade rupe abgnye aish la rin.. omey2!
    kadang sedih tgk abg dia kan..nak perhatian mama juge..sebab selalu papanye yg handle.. huhuhu
    tapi kne bahagikan lah masa..huhu

    ReplyDelete
  11. Suka nama alana nayli tu. Tahniah erin.

    ReplyDelete