Klik Jommm

Friday, November 21, 2014

Moh ke IKEA

Salam,

Dah lama sebenarnya aku pergi Ikea ni, seingat aku bulan September hari tu, masa tengah hebat mabuk kepayang, tapi Ikea punya pasal, dan-dan terus sihat..mihihi. Kebetulan family aku dari Pahang datang sebab adik ipar aku nak buka butik kat Temerloh dan dia nak beli semua barang Ikea untuk butik dia. Diaorang nak pergi hari kerja, maka aku pun ambik cutilah kan sebab ko ingat senang ke nak ke Ikea dan jalan lama-lama sampai sakit kaki?? kalau pergi dengan Aish paling lama pun 2 jam je pastu dah penat mengejar anak kesayangan aku tu, terus rasa nak balik ko..kihkih. So kalau pergi hari kerja, anak boleh la aku tinggalkan kat rumah babysitter, boleh aku jalan sampai sakit kaki dan lupa mabuk, nampak tak agenda aku, padahal bukan nak beli apa pun, biasalah perempuan dapat window shopping pun dah cukup buat hati gembira kannnn.




Sebelum menghabiskan duit, kita makan dulu, berebut-rebut makan sebab semua pun dah kelaparan..miahahah

Perut dah kenyang baru kita mulakan sesi mencuci mata, errr aku lah tu, orang lain memang nak shopping, aku niat nak cuci mata je




Tengah discuss, patut ke idok kita beli sofa ni dan letak kat butik, gituu, setiap barang yang nak dibeli pun duk berdiscuss, banyak jugaklah barang yang diaorang beli, sampai kena balik naik bas, sebab kereta dah penuh dengan barang sesaja.









Pa aku nak beli rak kat dinding sama cam bilik Aish







Dari taknak beli apa-apa, aku beli la jugak carpet untuk letak dalam bilik Aish, sebab dah lama sangat aku aim nak beli carpet dalam bilik dia, tapi kan, bila dah tengok banyak-banyak carpet gini, terus jadi confuse tak tau nak beli yang mana satu..pffttt. Serius duk mengulang 3-4 kali aku ni tak tau nak beli yang mana, last-last sebelum balik sambar je lah, malas nak fikir banyak, nanti aku tunjuk ye, boleh korang tengok bilik Aish sekarang..hahaha T_T. 

Sekarang bilik Aish jadi store room kejap, sebab aku dah alihkan semua barang dari bilik ketiga ke bilik dia, sebab nak cat bilik ketiga tu sebelum bersalin, bukan aku cat, suami yang cat, aku mandur je, sebab pregnant tak di galakkan mengecat ye, not good for you and baby. Aku cuma cari design, lepas tu aku kemas bilik tu minggu lepas kasi clear. Minggu ni or minggu depan dah boleh start cat. Kali ni aku cari design simple je tak macam bilik Aish hari tu pun, pakai 2 warna je, nantilah kalau dah mula cat nanti aku show off.







Dari tengahari membawak ke maghrib kat Ikea, ni je aku beli..miumiumiu, mulanya ingat nak beli bathroom set yang letak sabun and berus gigi tu, boleh pulak dah habis stok, so aku beli berus sinki, penyangkut kat pintu dengan carpet untuk bilik Aish je la. Walau tak shopping banyak tetap lah ku balik dengan senang hati dan senyum lebor..hahahahaha sakit kaki pun sakit kaki la yang penting happy dok.

Oklah, bye!!


4 comments:

  1. oitt xkn carpet bilik aish yg kelabu tu kot??hahaha
    aku xboleh bau cat.dh le khai skrg tgh sibuk cat pallet tuk project diy sofa die.so bile die mengecat kt balkoni,sliding door akn ditutup rapat.klu masuk je bau cat siap le aku pening sesak nafas rse mcm nk fengsan loya2 sume ade..alah betul aku dgn bau cat.dlu aku suka je bau cat.haha

    ReplyDelete
  2. lamanya tak menjenguk ikea.. huhu.

    ReplyDelete
  3. Akk pun suka window shopink...syiok

    ReplyDelete
  4. Ikea..ikea. Dah 3 minggu berturut jenguk ikea. Sampai somi dah marah boikot tunggu dlm keta je dah tak sanggup nak ikut turun jalan. Hoho

    ReplyDelete