Klik Jommm

Monday, November 24, 2014

Room/Playroom: Carpet

Salam,

Buat apa tewwww?? Lama tak cerita pasal playroom Aish kan, sebab memang takde progress pun selain stok lori dan kereta yang bertambah, dan kain-kain baju yang menimbun tak berlipat masa mak dia ni mabuk kepayang hari tu, ehemmm tapi once hilang mabuk dah clear dah semua kain-kain tu..hihi. Berbulan jugak la playroom Aish jadi mangsa kain menimbun, pastu nak gi keje, mommy daddy cakar-cakar kain cari baju kerja memasing..miahahah buruk sangat perangai, sian playroom anak jadi mangsa tempat mencakar kain baju.

Gambar latest sangat tu takde la, sebab sekarang pun playroom Aish tu aku buat bilik stor kejap sementara daddy mengecat bilik ketiga, weekend hari tu dah dapat cat separuh dinding, takpe, kita buat slow2 yang penting daddy nak buat..kiukiukiu, ku cakap banyak kali kat dia, tolong cat bilik tu sebab lepas ni aku nak beli almari, kena siap jugak sebelum baby lahir, sebab nak alihkan barang-barang yang tak perlu dalam playroom Aish tu ke bilik ketiga, sebab playroom Aish nanti kena la kongsi dengan adik kan, so aku nak load barang adik pulak kat situ.

Eh lupa nak cerita pasal carpet, dah lama aku nak beli sebenarnya tapi aku nak kaler hijau, sebab theme bilik Aish tu kan biru hijau, tapi nak cari carpet hijau yang menepati piawaian orang cerewet cam aku ni memang payah la kan, aku nak bulu lembut-lembut, gebu-gebas, pastu murah within budget, tengokk memang payah la nak dapat, pastu aku nak plain or kalau ada corak pun corak comel-comel, amboiii mengada sangat ko kan, carpet pun nak cerewet sangat.






Pastu aku jumpa kat IKEA carpet ni, hoiii suka, 2-3 kali pergi IKEA mesti aku pegang je carpet ni, belinya idok jugok..kahkah sebab bulu dia kasar dan kurang sesuai untuk baby-baby, penat mak hincik fikir nak beli ke tak, dah la aku ni jenis tak tahan habuk, bulu dia pulak panjang benor, kang jadi perangkap habuk pulak, so aku biar dulu, ingat nak cari kat kedai biasa je, kotla jumpa yang berkenan, tapi setelah setahun lebih buat bilik Aish, tak jugak aku beli, so balik-balik aku akan tenungggggg jugok carpet ni kat website IKEA sambil fikir nak beli ke idok, nak beli ke idok. Hadoiii beli carpet je pun ko ni, masalah donia sangat kononya.


Sampailah aku pergi IKEA dengan parents aku hari tu, tak boleh jadi aku musti jugak beli carpet untuk bilik Aish, musti!! musti!!. Pastu aku pejam mata dan aku beli je, malas dah nak fikir, ahhh lantokla



Ni carpet yang dah lama aku tak berkenan, ye tak berkenan, tapi bila fikir-fikir, carpet ni kecik sesuai la nak letak dalam bilik Aish sebab lantai kat bilik tu lantai kayu, tak payah la aku beli besar-besar sangat, kalau lantai mozek logik la jugak nak beli carpet besar takut sejuk bontot anak aku kan, pastu bulu dia pendek pastu dia murah dan pastu dia warna hijau macam yang aku nak, dah settle, lepas ni nak aim langsir pulak, nak hijau jugak :), mana nak carik ni eh  -__-"





Hi Abang Aish, bestkan carpet mommy beli ni, lembut je ;p


Ok, bye!!



6 comments:

  1. comel..suka warna hijau ni..
    ala-ala lumut

    ReplyDelete
  2. memang berkenan dengan carpet ni... nice!

    ReplyDelete
  3. mek bile nak abes mabok kepayang tu?
    hahahahahaha....

    ReplyDelete
  4. hi aish! aunty pun suke kaler hijau tau. aunty yumie pun suka kaler hijau hihi

    ReplyDelete